Buitenshuis

20 prachtige pergola’s

Pergola
Ahh pergola’s! Als ik ooit eens een huis met tuin mag bewonen, zou een pergola het eerste zijn wat ik laat bouwen. Pergola’s hebben iets sprookjesachtigs, met hun sierlijke boogvorm en weelderige begroeiing van prachtige bloemen en klimplanten. Een pergola boven een terras zorgt voor een schaduwplek, pergola’s helpen je tuin in te delen, zorgen ervoor dat je in de hoogte kunt tuinieren en zijn een goede steun voor klimplanten. Een pergola in je tuin zorgt voor een mooie doorgang en geeft de tuin een sierlijke omlijsting.

Klik op de foto’s voor de bron.

boog-pergolabrede-pergolalange-pergolapergola-bankpergola-blauwe-regenpergola-in-de-tuinpergola-in-tuinpergola-langpergola-rozenpergola-tuinrozen-pergolatuin-pergolapergola-begoeiingbegroeide-pergola-bloemene80a3cf5ab839e241198151de5698604ea6719bb

pergola-met-bloemenpergola-bloemenpergola-ingang-tuinpergola-vierkanttuinen-pergolaKies voor één pergola als doorkijkje of plaats er meerdere achter elkaar om een natuurlijk gangpad te maken. Laat de pergola helemaal begroeien of laat het sierlijke metaal in het zicht. Gerbuik een pergola als ingang naar je tuin of laat je terras omsluiten door pergola’s. Kies voor een begroeiing met bladeren of bloemen. Je kunt er alle kanten mee op. Vind jij een pergola in de tuin ook zo sfeervol staan?