Persoonlijk

Bezig bij de bouw, het dak zit erop!

bezig-bij-bouw-3
Het is twee maanden geleden dat ik jullie een update gaf van de bouw van mijn woning, het is hoog tijd voor een update want inmiddels is de buitenkant van het huis al bijna helemaal af! Voor mijn gevoel gaat het nu allemaal heel snel en komt de verhuizing steeds dichterbij.

Vorderingen bouw

14 2 3

Het is zover, het dak zit erop! Alle woningen zijn tot bovenaan gemetseld en de raamkozijnen van de verdiepingen zijn aangebracht. Dit zijn hopelijk de laatste foto’s waarop de bouwsteigers te zien zijn. Zodra de ramen erin zitten en de woningen wind- en waterdicht zijn gemaakt, is de binnenkant aan de beurt. Helaas is het me nog niet gelukt om een foto recht van voren te maken aan de voorkant, de pech is dat er precies voor mijn huis allerlei bouwbenodigdheden en apparaten staan. Ik kan niet wachten tot ik voor hek mag spieken in plaats van erachter. In wat straks de hal wordt, staat al een trap, heel tof, want dat betekend dat ik binnenkort binnen zal mogen kijken, maar eerst worden er nog wat binnenmuren geplaatst en moet het veilig zijn om naar binnen te mogen. Alsof het nu voor de bouwvakkers niet uitmaakt of het veilig is, ik wil zó graag kijken! Hoe het er nu voor staat, zullen de huizen half juni opgeleverd worden. Dat is over drie maanden, ik kijk er zo naar uit. Ik ben al bezig met voorbereiden, ik ben aan het opruimen en probeer alles wat ik niet mee ga nemen te verkopen via marktplaats. Misschien is het nog iets te vroeg, maar het liefst zou ik al beginnen met het inpakken van verhuisdozen. Hoewel ik ontzettend veel zin heb om in mijn nieuwe paleisje te wonen, zie ik wel erg op tegen het verhuizen zelf.

Meerwerk en de vloer

meerwerk vtwonen-marwood-white vloer-vtwonen

Ik had de laatste meer-minderwerk bespreking. Alles moet duidelijk zijn voordat ze binnen verder gaan. Alles wat afwijkt van het origineel is roze gekleurd. Het meest blij ben ik met mijn keuze voor een uitbouw en het samenvoegen van twee kleinere slaapkamers tot één grote ruimte. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn om straks rond te lopen in het huis, ik ken het alleen nog maar van deze plattegronden. Op de begane grond komt vloerverwarming in de woonkamer en keuken, vanaf het begin ben ik al bezig met de keuze voor een vloer die daar geschikt voor is. Van pvc vloeren, gietvloeren en marmoleum tot aan tegels, ik heb alles bekeken en overwogen. Hoogstwaarschijnlijk kies ik voor de tegel die je hierboven ziet. Het is een vloer  die lijkt op laminaat, maar dan van steen. Ik wist gelijk al dat ik voor een lichte, witte vloer wilde kiezen, deze komt het dichtst in de buurt van mijn wensen. Ertussen komt een zo dun mogelijke voeg, die qua kleur bijna gelijk is aan de vloer zelf, waardoor het hopelijk een heel rustig geheel gaat worden. Bijna alles ligt nu vast, het enige wat ik nog moet doen is de keuze voor de keuken definitief maken, het gaat dan vooral om de kleur van de frontjes, en wat ik met de muren wil. Het liefst laat ik alles gelijk strak stucen, dit wordt afgeraden voor nieuwbouw omdat er kans is op scheuren, maar ik moet er ook niet aan denken om eerst een jaar tegen kaal beton aan te kijken. Ik weet echt niet wat ik ermee aan wil en maak me daar best een beetje zorgen over. Hopelijk vind ik nog een goede oplossing of valt het erg mee met het vocht in de muren. Ik hoop dat ik mezelf en jullie snel weer mag verblijden met een nieuwe bouwupdate, maar dan van de binnenkant :D

Klik hier om de bouw te volgen vanaf het begin.

Save

Save