Persoonlijk

Bezig bij de bouw

bouw
Het is vast geen nieuws als je mijn blog al langer volgt, (ik heb het er zo ongeveer altijd over) ik kocht een huis in een nieuwbouwproject en de bouw is begonnen! Er is nu precies 6 weken gebouwd en ik ben verbaasd over wat er al allemaal gedaan is. Het gaat veel sneller dan ik dacht! Het lijk me leuk om jullie mee te nemen in het hele proces, vandaag deel ik de bouw tot nu toe, van grasveld naar begane grond.

0123

Ik heb al zoveel bouwplaatsen gezien, je let er niet echt op, fietst er een paar keer langs en ineens staat er een winkel of huis. Hoe anders is het wanneer die bouwplaats de plek is waar jouw eerste eigen huis komt te staan! Voordat de bouw begon heb ik al een paar keer gekeken, hoe is de ligging en de buurt? Hoewel de nieuwbouwwijk aardig volgebouwd is, woon ik straks op een rustig plekje, tegenover een oever. Wat vond ik het spannend toen er hekken om het gras kwamen te staan, de bouw zou bijna beginnen. Nog geen week later was alles al afgegraven lag de bekisting voor de fundering er. Ik kon precies zien welk deel van mij zou worden door de uitbouw die ik koos. De eerste keer dat ik ging kijken tijdens de bouw was ik zo vol trots en ongeloof, dit plekje is echt van mij, over een paar maanden ga ik hier wonen!

45Even later was de fundering klaar, dat heb ik helemaal niet live meegekregen. De onderste foto is geplaatst op een facebook groep voor dit project. Ik probeer minstens één keer per week te kijken, maar ik woon nu aan de andere kant van de stad. Ik ga vaak even voor of na mijn werk, dat er dichterbij ligt. Nu het zo vroeg donker is kan ik na mijn werk niet meer kijken, dus zal ik wat vaker ‘zomaar’ langs moeten gaan.

687Inmiddels wordt er druk gewerkt aan de binnenmuren, de laatste twee foto’s maakte ik vandaag. Jeetje joh, wat gaat dit ontzettend snel! Op de onderste foto zie je mijn huis, zo gek. Het lijkt me erg leuk om eens binnen te lopen, alle foto’s maak ik door de gaten in de hekken heen, maar ik zou het graag van dichterbij willen zien. De openslaande deuren aan de kant van de tuin zitten er gewoon al in en de stenen voor de tweede verdieping liggen al klaar. Ik ben blij dat het nog niet echt winters weer is, daardoor schiet de bouw lekker op.

Toen ik ongeveer drie jaar geleden naar dit appartement verhuisde vanuit mijn ouderlijk huis vonden jullie het leuk om mee te kijken met ‘ondertussen met het klussen’.  Foto’s van een huis in aanbouw, dat niet het jouwe is, lijkt me een beetje saai worden op den duur. Daarom zal ik af en toe een update geven over hoe ver het is met de bouw, maar ook over wa
ar ik verder mee bezig ben. Het kiezen van de vloer, keuken en badkamer bijvoorbeeld en het voorbereiden van de verhuizing. Ik heb er zin in!

Klik hier om het vervolg van de bouw te zien.