Gang & hal Wonen

Decoratie aan het einde van de gang

gang-decoratie
Een gang is nodig om de overige kamers in huis te kunnen bereiken, er komen veel deuren op uit waardoor het inrichten van een gang lastig is. Er moet genoeg loopruimte overblijven waardoor je aan de zijkanten weinig kwijt kunt. Het meest geschikt om te decoreren is dan ook de achterwand aan het einde van de gang. Zelf heb ik ook zo’n ‘doodlopende’ gang waar ik nog iets mee wil doen. Een lege gang is ook zo saai en je loopt er dagelijks toch meerdere malen doorheen. De gang mag er dus best een beetje leuk uitzien. Ik verzamelde foto’s om wat inspiratie op te doen voor decoratie aan het einde van de gang.

Klik op de foto’s voor de bron.

Kunst in de gang

schilderij-gang-halkunst-einde-halhal-kunstEen mooie eyecatcher voor het einde van de gang is een schilderij, print of een uitvergrote foto op canvas.

Een galerijmuur

fotolijsten-muur-galerij-ganggalerij-halgallerij-gangdecoratie-halgang-decorerenCreëer een soort galerij aan het einde van de gang door verschillende fotolijsten op te hangen, maak een collage van je mooiste foto’s, posters of prints.

Een spiegel aan de achterwand

spiegel-einde-gangspiegel-gangspiegel-einde-muur-halspiegel-einde-halEen spiegel laat de ruimte groter lijken en weerkaatst het licht, kies een extra grote spiegel voor maximaal effect.

Een kast of tafeltje

inbouwkast-gang-halsidetable-gangkastje-gangHal-decoratie-tafeltjedecoratie-gang-halgang-kunstEen tafeltje of kastje aan het einde van de gang is mogelijk als je wat meer ruimte hebt. Het biedt extra opbergruimte en de tafel of het kastje kun je ook weer verder aankleden met leuke spulletjes. Gebruik bijvoorbeeld de eerste tips en hang kunst of een spiegel boven het kastje. Op de eerste foto is er zelfs een inbouwkast aan het einde van een gang gemaakt.

Overige gang decoratie ideeën

muur-kunst-gangmuursticker-gangbehang-gang-halkapstok-gangboekenkast-gangwerkplek-hal-gangEen grote muurschildering of muursticker kunnen een perfecte eyecatcher voor het einde van de gang zijn, geef de muur een kek behangetje of gebruik de ruimte op een meer ongebruikelijke manier. Plaats bijvoorbeeld een boekenkast aan het einde van de muur of maak er een werkplek van.

De gang wordt soms weleens een beetje vergeten als het op decoreren aankomt. De woonkamer en slaapkamer krijgen aandacht, waar de gang er soms een beetje karig vanaf komt. Maar omdat dit ook een ruimte is waar je dagelijks doorheen loopt vind ik dat je ook aan de inrichting van de gang wat tijd en aandacht kunt besteden. Een schilderij, fotogalerij, spiegel en behang zijn een handige manier van decoreren als je weinig ruimte hebt in de gang. Met wat meer ruimte kun je denken aan een leuke sidetable of kastje, of geef een andere gebruiksfunctie aan de gang met een boekenkast bijvoorbeeld!