Samenwerkingen

Design tuinset: Eames? Hay? Hartman!

Een maand geleden deelde ik het begin van mijn tuin. Zoals je hebt kunnen zien, is mijn tuin de afgelopen maanden veranderd van bouwgrond naar iets wat aardig op een tuin begint te lijken. Het enige wat nog ontbrak waren tuinstoelen en een tafel, zodat ik ook echt van de tuin kon genieten. In januari kreeg ik een geweldig mailtje waardoor ik niet langer op zoek hoefde naar een tuinset, want de set van mijn dromen kreeg ik. Mooi design, comfortabel en bestand tegen weer en wind. Maak kennis met Hartman Sophie Studio in een tuin die bijna af is.

Een tuinset die de tuin af maakt

Is ze geen plaatje? Ik ben zo blij met deze tuinset. De tuin is pas aangeplant en daardoor her en der nog een beetje kaal, de kleine peuterplantjes moeten groeien om er een échte volwassen tuin van te maken. Deze tuinset geeft in één keer het idee dat de tuin af is. Na het harde werken in de tuin kan ik genieten, ideaal nu het zomergevoel eindelijk om de hoek komt kijken. Deze mooie set is de Sophie Studio van Hartman. Het degelijke, maar kwalitatieve merk dat je misschien nog wel kent van vroeger, in een oogstrelend modern jasje. In mijn tuin staan planten die roze of wit bloeien, daarom koos ik ook voor de helder witte variant van deze tuinmeubelserie. Daarnaast past wit bij mijn interieur, vanuit de woonkamer kijk ik naar buiten waar de tuinset staat, ik vond het dan ook belangrijk dat dit een geheel is. Hartman Sophie is ook verkrijgbaar in taupe en antraciet, voor als dat meer je kleuren zijn. Deze kleuren zouden ook niet misstaan in mijn tuin, maar ik ben nou eenmaal een liefhebber van wit, witter, witst.

Het belangrijkste voor mij is dat de stoelen en tafel buiten kunnen blijven staan en ik ze niet hoef op te bergen in de winter. Daar is mijn schuurtje gewoonweg te klein voor. Ik vind een houten tafel erg mooi, maar in mijn tuin zou het niet praktisch zijn omdat de meubels constant aan weer en wind onderhevig zijn. Deze meubels zijn gemaakt van kunststof en aluminium, waardoor Sophie Studio van Hartman het hele jaar door buiten kan blijven staan. Regenwater loopt makkelijk weg door gaatjes in de zitkuipen, waardoor je snel weer kunt plaatsnemen in een droge stoel. Ik word zo blij van bovenstaande foto’s, laat die zomer maar komen want ik zit goed!

Design uiterlijk: Eames? Hay? Hartman!

De stoelen doen me denken aan mijn kuipstoelen van Eames en Hay, maar dan voor buiten. Met een kuip die lijkt op Eames en poten die doen denken aan Hay, is het een moderne klassieker. Net als deze designklassiekers zit de stoel heerlijk, hier kun je de lange lome zomeravonden prima in vertoeven. Zitcomfort is belangrijk, maar de look zeker ook, ik ben zoals je weet gek op ronde vormen en was dan ook meteen verkocht bij het zien van de poten van deze stoelen en tafel, ze zijn conisch gevormd en dat geeft de tuinset een zacht uiterlijk. Het herinnert me aan retro meubels waarbij de poten ook taps toe lopen en iets schuin staan. Aangezien ik het hele jaar door tegen deze tuinmeubels aankijk vanuit de woonkamer vind ik het erg belangrijk dat het mooi om te zien is. Deze set doet haast aan als design en daar word ik blij van. Mocht rond niet zo jou ding zijn, dan is dezelfde set ook verkrijgbaar met poten die recht zijn, dit is de Sophie Element lijn, die nog meer weg heeft van het onderstel van Hay.

De Hartman Sophie Studio meubelen worden gemaakt in Enschede en zijn daarmee een oer-Hollands product. Dit wordt de eerste lente en zomer waarin ik kan genieten van een eigen tuin, voor mij kan het niet beter dan met deze set. Pip is ook om, hij ligt graag bovenop de tafel om op te warmen in de zon en uit te kijken over zijn koninkrijk. Ik vond het eng om hem buiten los te laten lopen nadat hij zo lang een binnenkat is geweest, maar hij is er overduidelijk zo blij mee dat ik een paar slapeloze nachten als hij de hort op is er graag voor over heb. Geen tuin? Op een balkon zal de tafel niet passen, maar de leuke kuipstoelen zeker wel!

Save

Save

Save

Save

Save