Persoonlijk

Éénige aankopen #2

eenige-aankopennr2
Ik heb de laatste tijd weinig geluk bij kringloopwinkels, wel heb ik wat leuke dingen gevonden bij Ikea, bestelde ik een kleedje bij een webshop en kreeg ik zomaar een geweldige poster via Twitter. Kijk snel verder waar in mijn huis bovenstaande spullen hun plekje hebben gevonden. Enne, als je mijn kat Pip wilt zien, die staat er ook op :)

vaasjes1vaasjes2Deze gekleurde glazen vaasjes komen allemaal bij Ikea vandaan. Het kleine paarse vaasje heet Olik en was 99 cent. De grote paarse flesvaas, Medveten was €5,99. De gele vaas lovlig kostte €1,99. Normaal ben ik niet zo van glaswerk, maar deze kleuren en vormen spraken mij wel aan. Ook heb ik al een grote gele flesvaas waar het gele vaasje goed bijstaat.

vaas4vaas5Glaswerk is vooral erg mooi als er zonlicht op schijnt! Pip ligt graag overal en nergens, onder het groene krukje ligt hij ook weleens, het was echt toeval dat hij er zo mooi voor lag. Daar moest ik natuurlijk wel even een foto van maken.

butler trayvaasjes3De paarse vaasjes zette ik bij elkaar, met nog een elegant karafje ervoor. Ik ben echt gek op dat ding en hij stond er maar een beetje verloren bij, met wat extra glaswerk maakt het een mooi geheel.

wekker1wekker2Ook deze geinige ‘ouderwetse’ wekker kocht ik bij Ikea (Dekad €5,99). Ik gebruik eigenlijk altijd mijn mobiel als wekker, soms word ik midden in de nacht wakker en wil ik weten hoe laat het is, dan is het scherm van de mobiel me echt te fel. Deze wekker biedt dan uitkomst. Daarnaast vind ik het gewoon een schattig ding, met die bellen bovenop.

kleed1kleed-raam3kleed2Dit vloerkleed kocht ik via de webshop La Vie Jolie, ik was al een tijd opzoek naar een geschikt kleedje voor in de keuken. Omdat er laminaat ligt wil ik de vloer beschermen tegen waterspetters bij de wasbak. Tot nu toe had ik er twee losse tapijtjes liggen die de hele tijd verschoven, best gevaarlijk. Ik kon maar geen geschikt kleed vinden, ze waren allemaal te groot of te kleurig. Ik wilde juist een neutraal kleed, niet te breed en het liefst met kwastjes. Bij La Vie Jolie vond ik hem dan eindelijk en de prijs viel me ook mee, €24,95. Op de keukenramen heb ik plakplastic met een kantmotief. Dit is op de bovenste foto niet goed te zien, vandaar de tweede foto. Ik vind het erg leuk dat het motief een beetje terugkomt in het cirkel patroon van het kleed. Ik ben er erg blij mee en Pip zit of ligt graag op het kleed als ik aan het koken ben. Hij volgt me overal en zit graag in de buurt.

jurianne matter poster visjurianne matter poster visAls laatste geen aankoop maar iets dat ik zomaar cadeau kreeg. Lieve Samira zag mijn woonwishlist, waarin ik schreef over een pop-up poster met boom van Jurianne Matter. Samira had de vis poster uit dezelfde serie nog liggen en had er geen plekje voor, ze vroeg of ik hem misschien wilde hebben. Ja graag! Echt superlief, ze wilde niet eens dat ik de verzendkosten betaalde. Ik wist gelijk waar de poster moest komen, in het nisje op mijn slaapkamer. In de slaapkamer gebruik ik voornamelijk wit, zwart en grijstinten, de poster past hier goed bij. Bij ikea kocht ik een lijstje waarin ik de poster niet als pop-up, maar juist plat inlijste. De patronen van de vis komen zo heel mooi uit. Nogmaals bedankt Samira!