Persoonlijk

Éénige aankopen #4

eenige aankopen4
De afgelopen tijd heb ik weer wat leuke dingen voor in huis gekocht. Ik shopte onder andere op de woonbeurs en bij de kringloop en kan een item van mijn woon-wishlist afstrepen. Ik kocht vrij letterlijk een huisje, boompje en beestje. Benieuwd naar wat ik verder vond? Kijk dan verder.

eenige aankopen4Alles bij elkaar, van links naar rechts: kitscherige theekopjes van de kringloop, een klokje van Hema, poster van Jurianne Matter, keramieken huisje van VTwonen en een hertenbeeld van V&D. Hieronder laat ik zien waar ik deze aankoopjes een plek in huis heb gegeven.

jurianne matter tree posterjurianne matter poster treeDeze poster tree, ontworpen door Jurianne Matter stond al een tijdje op mijn wishlist. Op de woonbeurs zag ik deze poster liggen voor een lagere prijs dan via internet, daarnaast had ik nog een bon voor 20% korting omdat ik een abonnement op VTwonen heb. Hierdoor kostte de poster nog maar acht euro! Daarvoor kon ik hem natuurlijk niet laten liggen. Wat ik zo leuk vind aan de ontwerpen van Jurianne is dat je ze zelf tot een 3D kunstwerkje kunt vouwen. Ook kun je zelf de kleur van het blad achter de poster kiezen. Ik heb voor de foto even een zwart papier eronder gelegd, maar ik hoop dat ik iets kan vinden met een koperkleur. De poster komt te hangen op mijn slaapkamer.

hert beeldherten beeldBij V&D zag ik dit herten beeld staan. Normaal heb ik niet zo veel met beelden, maar herten vind ik heel bijzonder en dit beeld trok dan ook gelijk mijn oog. Het hertje is elegant en sierlijk van vorm. Ik heb haar een plekje gegeven op de fotorichel boven de bank, in de blogpost over mijn bank kun je de hele fotorichel zien.

huisje keramiekhuisje keramiekDit keramieken huisje kocht ik ook op de woonbeurs. Een leuke buurtuitbreiding op het huisje dat ik al had (eigenlijk bedoelt voor de kerst, maar omdat hij wit is vind ik hem het hele jaar wel kunnen). Dit huisje is iets strakker vormgegeven, een leuke tegenhanger naast het huisje dat wat gedetailleerder is. Je kunt er een waxine lichtje in branden, maar dat ga ik niet doen omdat de binnenkant dan zwart wordt door de rook.

theekopjesservieskastDeze schattige theekopjes vond ik bij de kringloop. Ik ben gek op die ouderwetse ietwat kitscherige kopjes, maar ik vind dat ze er soms absurd hoge prijzen voor vragen. Deze kopjes met schotel waren maar €0,45 per stuk. De kopjes zijn versiert met pastelkleurige bloemetjes en zijn afgewerkt met een heerlijk kitsch gouden randje. De vorm van de oortjes vind ik erg lieflijk. Ik drink geen thee uit deze kopjes, ze zijn puur voor de sier en staan te pronken in mijn buffetkast.

klok hematv kastje retroBij Hema kocht ik dit vierkante klokje voor €7,75. Ik was al tijden op zoek naar een tafelklok, maar klokken vind ik echt heel erg moeilijk! Net zoals lampen, met sommige dingen voor in huis heb je dat. Ik vind klokken gewoon niet mooi en ik wil geen klok aan de muur hangen, helaas zijn tafelklokken erg moeilijk te vinden. Dit kleine exemplaar vond ik wel leuk, niet te opvallend en hij past qua kleuren goed op mijn tv kastje. Ja, dit klokje vind ik mooi!