Persoonlijk

Éénige aankopen #6

eenige-aankopen-6
Ik vond wat leuke items bij de kringloop en vond mijn perfecte mand. Om mezelf s’winters lekker in huis op te kunnen sluiten kocht ik ook een heerlijk plaid en een zachte schapenvacht.

kringloop-aankopenIk liep weer tegen wat leuke dingen aan bij verschillende kringloopwinkels. Dit zijn voor mij vaak de beste aankopen, goedkoop en meer uniek dan bij normale winkels. Iets leuks vinden bij de kringloop is als een goal scoren bij voetbal. (Dat stel ik mij zo voor althans, want ik ben a-sportief).

vaasje kringloopDit vaasje stond bovenop een hoog schap, maar trok gelijk mijn oog. Ik vind de vorm zo grappig! Vaasjes zijn voor mij onweerstaanbaar, ik heb er eigenlijk veel te veel maar ze zijn zo leuk! Voor 50 cent kon ik ook deze niet laten staan. Het vaasje krijgt een plekje op de salontafel (ik ben op zoek naar een nieuwe) en krijgt dan waarschijnlijk een andere kleur.

roosje-metaal roosjeDit metalen roosje kocht ik bij een geweldige winkel in mijn geboortedorp, Sluys uyt-Zigt. Het is eigenlijk geen kringloop winkel, maar beter dan dat. Hier vind je alleen de allerbeste dingen uit kringloopwinkels. De eigenares zoekt de mooiste spullen bij rommelmarkten, de kringloop en markten in het buitenland. In een grote boerderij staat alles perfect gestyled te koop. Het is echt een feestje om hier doorheen te struinen en alles te bekijken. De prijzen liggen hoger dan in een reguliere kringloop, maar de spullen zijn prachtig. Dit  delicate metalen roosje nam ik mee voor €5,-  EDIT: Sluys uyt Zigt bestaat helaas niet meer.

ringenhouderMijn laatste kringloop vondst was deze schattige glazen ringenhouder, deze ga ik een plekje geven in mijn inloopkamer. Ik heb een sieradendoosje, maar deze ringenhouder is wel een heel schattig ding, voor €0,45 ging hij natuurlijk mee naar huis.

schapenvacht schapenvachtDeze schapenvacht heb ik al een tijdje, maar ik had het nog niet gedeeld. Hij is van Ikea en was €40,- ik kocht hem zodat Pip een lekker plekje op de bank heeft om te liggen, zonder dat de bank vol haren komt. Al ligt hij natuurlijk vaker naast dan op de vacht :) Hiervoor had ik er een plaid over heen gelegd, maar dat vond ik niet mooi staan. Ik had niet gedacht dat ik ooit een echte schapenvacht zou kopen, het staat me toch een beetje tegen. Eerder hadden ze alleen witte vachten bij Ikea maar laatst hadden ze tijdelijk deze bruine vacht te koop en toen belande hij toch in mijn mandje. Hoewel ik het een raar idee vind dat er een schaap op mijn bank ligt, vind ik hem wel prachtig.

mand bloomingville mand bloomingvilleIk was al een tijdje op zoek naar een mooie mand, ik maakte er een blogpost over en vond toen mijn ideale mand! Deze zeegras mand van Bloomingville heeft een superleuke vorm, het materiaal is mooi en ik wilde graag een mand met hengseltjes. Ik bestelde de mand via internet, dat vind ik altijd een beetje eng omdat ik iets liever in het echt zie, maar hij is prachtig. In de mand bewaar ik nog een nieuwe aankoop, een heerlijk zacht en wollig plaid.

palid okergeelDe plaid is heerlijk groot en zacht en de kleur is geweldig! Hij is okergeel en past precies bij de andere gele accessoires in huis. De rest is overwegend roze, maar ik wil nog wat meer okergeel in huis brengen. Dit plaid heeft de perfecte kleur. Ik kocht hem een keer tijdens een shoppingtripje in Groningen voor €20,-, bij Laif & Nuver, echt een aanrader. In de winter vind ik het heerlijk om met een plaid om op de bank te liggen, het perfecte seizoen voor een huismus, al ben ik wel een enorme koukleum.