Persoonlijk

Éénige aankopen #8

eenige-aankopen8
De laatste tijd kocht ik wat nieuwe dingen die ik graag wil delen, snijplanken en vazen (oeps) uit de winkel. Een schaaltje en kandelaar van de kringloop en een kussenhoesje via Instagram.

 

vazen-vensterbankvazen2Ik kan mijn vazen tic maar moeilijk onderdrukken, en kocht er twee. De rechter vond ik bij een bloemenzaakje. Ik vond de mintgroene kleur en het motiefje van driehoekjes zo leuk.  De vaas ernaast is van Hema. De vazen staan qua vorm en structuur mooi bij de vaas die ik al had. Ik ben er heel blij mee! Ik zoek nog een plantje voor in de groene vaas, maar het is moeilijk om iets te vinden, het mag niet giftig zijn omdat mijn kat aan planten knabbelt.

sieradenboomsieradenboom-detailIk zocht nog een manier om mijn kettingen op te hangen, bij Xenos zag ik deze sieradenboom die nu maar voor de helft was. Ik betaalde €4,50. Ik vind de vorm erg leuk en je kunt genoeg aan de takken hangen. De boom heeft een plekje in de slaapkamer die ik gebruik als inloopkast/kamer, ik ben er mee bezig, zodra het af is deel ik het resultaat.

snijplankensnijplanken-zijkantkeuken-snijplankenVoor in de keuken kocht ik deze twee snijplanken, niet om te gebruiken, maar puur als decoratie. De ronde witte is van HK living en de hartvormige snijplank van Present Time. Ik zag hem voorbij komen op instagram en vond hem zo leuk dat ik hem zelf ook graag wilde hebben. De geometrische vorm van het hart en het roze randje aan de zijkant vind ik geweldig.

vintageOok kocht ik nog wat tweedehands spulletjes, dat vind ik altijd zo leuk om te doen. Hier in de buurt zijn twee nieuwe kringloopwinkels geopend, je kunt me niet blijer maken! Het kussenhoesje komt niet van de kringloop, maar kocht ik via Instagram, daar zie ik de laatste tijd wel vaker dingen in de verkoop gaan, een soort marktplaats maar dan leuker!

kussen-vintagekussens-bankDit ouderwetse kussentje kocht ik dus via Instagram, van Karlijn van Vivifier. Ik viel op het printje en de kleuren, ik dacht dat hij goed zou matchen bij mijn andere kussens en dat is zeker zo! Het is heel erg leuk om via deze weg aan iets nieuws te komen, omdat je de verkoper voor je gevoel al kent. Ik zie steeds vaker dat mensen iets verkopen via Instagram, super leuk!

schaaltje-geelgeel-schaaltjeDit glazen schaaltje vond ik bij de kringloop, ik viel voor de vorm, de gele kleur en het mooie motief in het glas. Het schaaltje is nog helemaal heel, er is nog geen splintertje van het glas af, yeah! Voor maar €1,50 nam ik hem graag mee naar huis. Ik gaf het schaaltje een plek in de keuken op de plank naast mijn blikken verzameling.

kandelaarkandelaar-bovenafDe goudkleurige kandelaar vond ik bij een kringloop voor één euro. Hij is heel simpel van vorm, dat vind ik er juist zo mooi aan. Hij kreeg een plekje op een dienblad naast het metalen roosje dat ik al eerder tweedehands kocht. Ook op het dienblad, het koper kleurige schaaltje van House Doctor (de winnaar heeft inmiddels bericht gehad). Ik vind het leuk bij elkaar staan, al die verschillende kleuren metaal.