Samenwerkingen

Energy+ matrassen Leef je uit op de slaapkamer!

energyplus
Dit artikel is in opdracht geschreven voor Energy+ matrassen
De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. De kamer waar je ’s avonds slaperig je bed in stapt en je ‘s ochtends uitgerust aan een nieuwe dag begint. De slaapkamer is wat mij betreft dé kamer om je woonwensen tot uiting te brengen. Heb je de woonkamer misschien liever neutraal, in de slaapkamer kun je makkelijk voor een heel andere sfeer kiezen. Bijvoorbeeld door de slaapkamer een Oosters tintje te geven, je uit te leven in een frivole romantische stijl, of juist te kiezen voor minimaal en strak.

romantische-slaapkamerromantisch-spijlenbedkleurige-slaapkamerkleurrijke-slaapkamerboxspringminimalistische-slaapkamer

Het bed vormt de basis

Het belangrijkste element in de slaapkamer is natuurlijk je bed. Met het soort bed kun je de stijl die jij mooi vindt neerzetten. Kies je bijvoorbeeld een landelijk bed van hout, een klassieke boxspring of een sierlijk spijlenbed? Wat voor bed je ook kiest, voor een uitgerust gevoel is je keuze voor een matras het belangrijkst. Tijdens het slapen is het van belang dat je lichaam goed ondersteund wordt door het matras. Een traagschuim matras vormt zich naar je lichaam en verdeelt je gewicht gelijkmatig. Heb je eenmaal een stijl, matras en bed gekozen dan kun je verder met het aankleden van de slaapkamer.

matras-op-grondmatras-palletindustrie-sfeer-slaapkamerindustriele-slaapkamerboxspring-beddonkere-slaapkamerKies de rest van de meubels in de stijl die je wilt. Een lamp, nachtkastje, kledingkast en gordijnen maken het plaatje af. Het verschil tussen een plafonnière of kroonluchter, luchtige kanten gordijnen of zwaar fluweel is duidelijk. Kies wat er past bij de stijl die je voor ogen hebt. Maar denk ook aan de basis, ga je voor gladde witte muren, schrootjes of misschien een kek behangetje? Met accessoires kun je wat extra kleur en patronen toevoegen en maak je het geheel af. Een leuk vaasje op je nachtkastje, een schilderij aan de muur en mooi beddengoed maken de slaapkamer gezellig en kunnen je gekozen stijl versterken. Je maakt je bed extra uitnodigend met lekker veel kussens en een mooi plaid op het voeteneinde. Kies kleuren, stoffen, meubels en accessoires die jij mooi vindt en maak van je slaapkamer een ruimte waar jij je prettig in voelt.