Jouw Thuis

Heart Wood, dé trendkleur voor 2018


Afgelopen week werd de kleur van het jaar 2018 bekend gemaakt. De kleur voor volgend jaar heet Heart Wood en is een vergrijsde roze tint, die ik wel wat weg vind hebben van lila en taupe. Veelzijdig dus!

A welcome home – Heart Wood

Elk jaar wordt er een trendonderzoek gedaan door AkzoNobel waarmee de kleurentrends voor het komende jaar worden voorspelt en gekoppeld aan een thema. Het thema voor 2018 is ‘A welcome home’. En staat ervoor dat we ons thuis kunnen opladen en terug kunnen trekken van het hectische leven van tegenwoordig. Je huis als veilige plek waar je je geborgen voelt. De kleur Heart Wood is een vergrijsde roze tint. Met deze kleur zijn binnen het thema drie kleurpaletten samengesteld, die zijn gebaseerd op de warmte van natuurlijk hout en de aaibaarheid van zacht leer. De kleurpaletten zijn gemaakt na een analyse van de maatschappelijke trends, designtrends en het consumentengedrag over de hele wereld. Op dit moment ben ik in mijn opleiding voor interieurstyling druk bezig met kleurenleer, waardoor ik het extra leuk vind om over kleuren te lezen en te zien welke combinaties worden gemaakt. Kleuren kunnen echt een effect hebben op je gemoedstoestand. Hieronder een overzicht van de drie kleurenpaletten die passen bij het thema ‘a welcome home’.

‘The Comforting Home’-palet

Mijn favoriete kleurenpalet is ‘the comforting home’. De kleur Heart Wood is hier gecombineerd met allerlei aardetinten, met als toevoeging enkele klei- en roze tinten. Deze kleuren beloven je te kalmeren en te helpen met het terugvinden van de balans in je leven. Een diepe donkere rood/bruin voegt contrast toe aan dit warme palet.

‘The Inviting Home’-palet

Bij dit palet is het warme Heart Wood gecombineerd met koelere kleuren, blauw en groentinten spelen hier een grote rol. Volgens AkzoNobel zorgt dit koele palet voor een heldere kijk op het leven, waarbij de natureltinten en zeegroen de behoefte aan verbinding stimuleren. Klinkt prachtig, maar ik heb het minst met dit koude palet. Ik ben dan ook niet helemaal objectief want ik heb een grondige hekel aan de kleur blauw. (En meteen de reden waarom ik vorig jaar niet over de kleur van 2017 ‘Denim Drift’ heb geschreven ;) ).

‘The Playful Home’-palet

Dit palet roept het gevoel van lente en voorjaar bij me op, (was het maar zo’n feestje nietwaar?) een fris palet met groen en oker. Warm en opwekkend tegelijk. Dit zou het perfecte kleurenpalet zijn voor een inspirerende, creatieve ruimte, waar je nieuwe dingen kunt bedenken.

De tien interieurkleuren zijn vanaf 1 oktober verkrijgbaar als kleurtester van Flexa, zodat je thuis kunt uitproberen. Alle kleuren uit kleurenpaletten zijn vanaf 20 september te mengen op de verfmengmachines als lak of muurverf. Dit is geen gesponsord artikel, zoals ik al vertelde ben ik op het moment veel met kleur bezig en natuurlijk houd ik je graag op de hoogte van de laatste trends op interieurgebied!

Save

Save