Wonen

Ideeën om je muur te verven

muur-verf-ideeen
Ik ga binnenkort een muurtje in de gang verven, dit wordt simpel; in één kleur. Het bracht me op het idee om verschillende manieren waarop je een muur kunt schilderen op te zoeken. Er zijn veel creatieve ideeën om een muurtje te schilderen. Zoals dingen die aan de muur hangen meeverven, het maken van patronen, of slechts een deel van een muur van een kleur voorzien.

Klik op de foto’s voor de bron.

Alles in één kleur verven

alles-één-kleuralles-witVerf de muur en alles wat er aan de muur hangt mee, zo krijgt alles dezelfde kleur. Dit ziet er bijzonder uit!

Strepen

chevron-muurstrepen-verticaal-muurmuur-strepen-kris-krasmuur-strepenHorizontale strepen ken je wel, minder vaak zie je verticale strepen of een zigzag patroon. Op de derde foto lijken er kriskras wat strepen gezet te zijn. Neem plankjes mee in de verfstrepen voor een bijzonder effect.

Halve muur verven

half-muurlambrisering-verfhalf-geverfde-muur-slordigmuur-half-geverfd-beetje-slordigslaapkamer-dip-dyeGeef de helft van de muur een kleurtje, dit kan strak of houd het een beetje slordig aan de bovenkant. Voor meer half geschilderde muren klik hier.

Cirkels op de muur

cirkel-muur-plankcirkel-muur-verfMet een grote cirkel zet je echt iets in het middelpunt van de aandacht!

Deel van een muur verven

muur-schuin-geverfdmuur-verven-hoekjeverf-ideeenVerf niet de hele muur, maar slechts een deel ervan voor een bijzonder effect.

Kleurverloop

muur-ombreombre-muurWerk van licht naar donker voor een bijzonder ombre effect.

Slordig verven

muur-verf-rollerverf-druppelsVoor de durfals: Maak opzettelijk verfstreken die niet netjes zijn of laat je verf druipen.

Geometrische vormen op de muur

geometrisch-patroon-muurmuur-vierkantenmuur-geometrischMet geometrische vormen in verschillende tinten verf maak je een bijzondere muur!