Wonen

Ikea catalogus 2014

Ikea-2014
Eergisteren was ik in Utrecht voor de presentatie van de nieuwe Ikea catalogus 2014, die binnenkort weer in je brievenbus te vinden is. Ik vind het altijd een heerlijk blad om doorheen te bladeren en kijk er dan ook elk jaar weer naar uit. Dit jaar heb ik wel een heel bijzonder exemplaar, namelijk met mijn eigen foto op de cover! Ook dit jaar is er extra inspiratie te halen uit de catalogus met de bijbehorende app.

Ikea-cover-2014Dit is de nieuwe cover, de catalogus heeft een nieuw, vierkant formaat en draait dit jaar om het leven met kinderen thuis. De cover loopt door over de voor en achterkant.als vorig jaar heeft Ikea een app waarmee je op meer dan 50 bladzijdes extra informatie kan bekijken. Nieuw dit jaar is augmented reality. Met dit gave stukje techniek kun je een 3D versie van een meubel via je telefoon of tablet bekijken in je eigen interieur. Zo zie je gelijk of dat tafeltje wel staat. Hieronder een video van hoe augmented reality werkt.

persoonlijke-cover-ikeaBij de presentatie van de nieuwe catalogus liet ik een persoonlijke cover maken, met een foto van mezelf op de voorkant! Een beetje raar, maar ook grappig om te zien, deze ga ik zeker bewaren! Wil je zelf ook zo’n persoonlijke cover met je eigen foto? Dat kan! Vandaag (15 augustus) staat het Ikea huis op de Brink in Hengelo, 19 augustus op de Bongerd in Heerlen en 21 augustus op het Chasséveld in Breda.

IMG_6717IMG_6712De nieuwe Ikea catalogus telt 332 pagina’s en heeft wereldwijd een totale oplage van 210 miljoen exemplaren, in 30 talen en 44 landen. In Nederland heeft de catalogus een oplage van 6,2 miljoen. De catalogus draait om het leven met kinderen en de momenten die je samen doorbrengt in huis. Thuis is de basis om samen te zijn en Ikea heeft hiervoor handige oplossingen bedacht. Dit jaar heeft de catalogus een andere indeling, hij is niet meer ingedeeld aan de hand van verschillende ruimtes in huis, maar op basis van belevingen in huis, zoals ontspannen en eten.