Wonen

Ikea Stockholm collectie 2013

Ikea-stockholm-collectie-2013
Ik houd van Ikea, al een paar weken hoorde ik berichten over een nieuwe Stockholm collectie en zag ik her en der wat foto’s opduiken. Ik werd alsmaar nieuwsgieriger naar deze collectie die doet denken aan de jaren ’50. Deze collectie is duurder dan je normaal gewend bent van Ikea, maar dan heb je ook wel wat. Deze collectie draait om kwaliteit, is tijdloos en gemaakt om jaren mee te gaan. De collectie is vanaf deze maand verkrijgbaar en ik heb deze week dan ook een Ikea tripje op de planning staan!

ikea-stockholm-fauteuilikea-stockholm-collectieikea-stockholm-kast-spiegelikea-stockholm-glaswerkikea-stockholm-woonkamerikea-stockholm-stoelen-eettafelikea-stockholm-beddengoedikea-stockholm-vitrinekastikea-stockholm-meubelsikea-stockholm-productenDe nieuwe Stockholm collectie is gemaakt met kwalitatief goede en duurzame materialen zoals walnoothout, fluweel en mondgeblazen glas. Vooral het walnoothout vind ik echt een plaatje. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur. Dit is duidelijk terug te zien in de gebruikte kleuren en patronen, maar ook in de vormgeving zijn natuurlijke vormen terug te vinden. De collectie is erg compleet met grote meubels als een bed en bank, verschillende kasten en tafels, stoelen en fauteuils. Geen grote meubels nodig? Er zijn ook accessoires zoals vazen, kussens, kandelaars en lampen. Deze collectie is op en top design en luxe, op mijn wishlist staan de walnoothouten stoelen, het dekbedovertrek en een hanglamp (niet op deze foto’s te zien), maar stiekem vind ik alles prachtig.