Gang & hal Wonen

Kapstok ideeën

kapstok-idee-gang
Een kapstok is een essentieel onderdeel van de gang of hal. Bij binnenkomst is een plek om je jas en sjaal op te hangen onmisbaar. Een kapstok uitkiezen zou niet moeilijk moeten zijn, maar er is zoveel keuze dat ik door de bomen het bos niet meer zie; een staande kapstok? Haakjes aan de muur? Een hangkapstok? Om wat ideeën op te doen zocht ik verschillende kapstokken op.

Klik op de foto’s voor de bron.

Kapstok haken

kapstok-haken-lambrisering-gangkapstok-met-opbergruimteplank-kapstokkapstok-idee-halkapstok-met-bankjekapstok-bankkapstok-verschillende-haakjeskapstok-van-verschillende-hakenHaakjes zijn ideaal om veel aan te kunnen hangen; een haakje voor je sjaal en eentje voor je jas, of je hangt ze allebei aan één haak. Kapstok haken nemen weinig ruimte in en zijn daarmee een goede keuze voor een smalle hal of gang. Maak ze onderdeel van je lambrisering. Zorg voor extra opbergruimte met een kastje of plank boven de haken, bevestig de haken aan de plank, of juist eronder. Een rij haken op een lagere hoogte is handig voor kinderjassen en tassen. Met een bankje onder de hakenkapstok heb je een handige zitplek om je schoenen aan en uit te doen. Heb je meer opbergruimte nodig? Kies dan voor een bank met opbergmogelijkheden. Ik schreef al eens eerder over opbergbankjes, als je op zoek bent naar meer voorbeelden hiervan. Voor een speels effect kies je verschillende soorten haken op een plank, of direct aan de muur. Hang ze op dezelfde hoogte of laat ze in hoogte verspringen.

Hang kapstok

hangende-kapstokkledingrek-stokstang-kapstok-gangkledingrek-kapstokkledingrek-als-kapstokkapstok-stang-kledinghangersEen kledingrek doet het ook goed in de gang, aan de buizen kun je lekker veel kwijt. Een nadeel kan zijn dat je kledinghangers nodig hebt voor het ophangen van jassen en dergelijke, dit kost iets meer tijd dan een jas aan een haak ophangen. Laat een buis of tak aan het plafond hangen voor een ruimtelijk effect. Bevestig een stang van muur tot muur, gebruik een plank met een stang of kies een verrijdbaar kledingrek.

Staande kapstokken en andere ideeën

staande-kapstok-modernstaande-kapstokkapstok-boomEen staande kapstok neemt minder ruimte in de breedte in, maar kost wel meer loopruimte omdat je rondom jassen op kunt hangen. Er zijn moderne strakke staande kapstokken, de meer ouderwetse varianten met ronde vormen of geinige, in de vorm van een boom bijvoorbeeld.

muursticker-kapstokbadkamerrekje-als-kapstokkapstok-haakjes-rekMet een muursticker achter een haakje maak je een grappige en moderne kapstok. Op de tweede foto is een badkamerrekje gebruikt als kapstok. Een gaasmat met s-haakjes kan ook dienst doen als kapstok, dit gaas wordt normaal gebruikt om klimplanten tegen aan te laten groeien, een creatief idee.

Alle soorten kapstokken hebben voor- en nadelen, ze nemen op verschillende manieren ruimte in en hebben een ander gebruiksgemak. Ook de uitstraling van de  kapstokken verschilt onderling. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat voor kapstok er in mijn hal moet komen, ik vind teveel leuk! Wat voor soort kapstok heb jij in de hal?