Feestdagen en seizoenen

Kerstcollecties van dit jaar

kerstcollecties-2016
De kerstkriebels zijn bij mij al weken aanwezig, ik kan natuurlijk niet wachten om mijn nieuwe huis voor de eerste keer om te toveren in een kerstwalhalla. Winkels afspeuren op de nieuwe kerscollecties is dan ook één van mijn favoriete bezigheden deze dagen. Ik kon het niet laten om al wat nieuwe kerstversieringen te kopen en ik laat je graag zien wat je dit jaar in de winkels kunt verwachten.

Dille & Kamille

dille-kamille-sfeer-kerst-pastelsdille-kamille-kerstboomdecoratie dille-en-kamille-kerst dille-en-kamille-kerst-2

Naast mooi textiel zoals tafellopers heeft Dille & Kamille prachtige kerstversiering in de categorieën klassiek, pastel en natuurlijk. Ik ben fan, want die roze kleur past perfect in mijn huis. Er zijn schattige hangers van vilt in allerlei figuren, papieren slingers, ballen van papier-maché, glas en pom-poms. Ook hebben ze hangers van hout en porselein. Heel schattig zijn de engeltjes van papier die je zelf in elkaar kunt vouwen. Helaas zit er bij mij geen Dille & Kamille in de buurt, dus ik gooi mijn mandje online even vol.

H&M Home

hm4 hm5 hm3 hm1 hm2 hm6 hm7Alleen online verkrijgbaar, maar ik weet de home afdeling van H&M altijd goed te vinden. Alles wat je maar kunt bedenken om je huis kerstig te maken vind je hier; kussens, kandelaars, theedoeken, tafelkleden en zelfs gordijnen en dekbedovertrekken met een sterrenpatroon voor als je echt uit wilt pakken. Ik houd het vooral bij de versiering voor in de kerstboom, maar hé als je je niet in kunt houden, dan is dit je shop.

Søstrene Grene

sg-jul-20161842 sg-jul-20161792 sg-jul-20162352 sg-jul-20162267 sg-jul-20161851 sg-jul-20162141 sg-jul-20162414Oh Søstrene Grene, wat houd ik van je Deense simplistische design. Het is elk jaar een klein feestje voor mij om hier wat kerstdingen te kopen. Ik heb inmiddels waxinelichthouders, kersthangers en dit jaar kocht ik de porseleinen boompjes. Ik kan hier zakken vullen maar ik probeer me in te houden. Best moeilijk met al dat moois, ik houd echt van de stijl en sfeer van Søstrene Grene. Bekijk de kerstcatalogus hier.

IKEA

04_ph138156_b 05_ph138143_a 02_ph138127_b 03_ph138130_b 04_ph138149_a ph138157 ph138133Good old Ikea breng ik ook elk jaar een bezoekje. Ik was dan ook zwaar teleurgesteld toen er in oktober nog geen kerstafdeling was. Dus moest ik een paar weken later weer terug. Tja. Naast meubels is Ikea ook de plek voor kaarsen, kussens, inpakpapier en versiering. Mijn hart gaat vooral sneller kloppen van die mooie kerststerren en lichtslingers en ik kocht ook hier weer hangers voor in de boom. Het is erg met me gesteld, ik kan denk ik ondertussen wel 3 kerstbomen volhangen. Bekijk de hele collectie hier online.

HEMA

kerst-hema-16 kerst-hema-2016 kerst-hema-2016-1

Na Denemarken en Zweden belanden weer terug in Nederland, want oer-Hollands HEMA heeft ook elk jaar items die ik niet kan laten liggen. Ze doen nog steeds niet aan sfeerfoto’s wat een gemiste kans is, maar hierboven vind je mijn favorieten. Er is in elke stijl wel iets te vinden, van traditioneel kerstrood en groen tot multikleurig en van herten tot robots. Bekijk alles op je gemakje online of in de winkel. Dit jaar ben ik vooral gechameerd van de sneeuwbollen met herten, een konijntje, uil of robot.

Zijn de kerstkriebels bij jou ook al aanwezig? Ik heb stiekem al wat kerstboompjes staan en ik denk dat het niet lang duurt voordat ik de hele kerstverzameling weer tevoorschijn haal. De kerstdagen zelf vind ik leuk, maar voor mij draait het vooral om de gezelligheid in huis die eraan vooraf gaat.

P.S. Dit is geen gesponsord artikel, ik ben gewoon te exited voor kerst en vind het leuk om dit met je te delen! De link naar Hema is een affiliate link. Als je iets koopt krijg ik een klein percentage van je aankoop.

Save

Save

Save