Feestdagen en seizoenen Overige

Kerstcollecties Ikea & Hema

kerst-ikea-hema
Het is november en wat mij betreft dus kerst. De kerstdagen zijn mijn favoriete feestdagen, vooral door alle voorpret die er bij komt kijken. In winkels kan ik kleine gilletjes niet onderdrukken bij het zien van al dat moois en in een tuincentrum voel ik me alsof ik door een sprookje loop. Ik ga de komende tijd dan ook met veel plezier een aantal kerstcollecties laten zien!

Kerst bij Hema

kerst-hema kerst-hema-2015 kerst-hema-3Ik ben gek op Hema (oh de vazen!) en met de feestdagen helemaal.  Dit jaar hebben ze de meest prachtige kersthangers met goud en zilver in de hoofdrol, maar ook in allerlei felle, vrolijke kleurtjes. Ik heb een zwak voor hangers en slingers van papier, eenvoudig en juist daarom zo mooi. Naast mooie dingen voor in de boom, heeft Hema ook moois voor op tafel en in de keuken, van in goud gedipte spatels tot gestippeld servies en glaswerk. Ook de bank kun je in kerstsferen steken met bijvoorbeeld dat schattige rendierkussen. Links onderin zie je een wax stempel, waarmee ik straks de enveloppen van m’n kerstkaarten met een gouden wax ster ga dichtplakken. Helaas heeft Hema alleen losse productfoto’s, ik houd juist zo van sfeerfoto’s (vooral met kerst), waarbij de producten veel beter tot zijn recht komen, zoals bij Ikea:

Kerst bij Ikea

PH129707 PH129704 PH129703 PH129687 PH129706 PH129674 PH129679 PH129809 PH129811 PH130564 PH130593 PH129714Door deze foto’s krijg je toch helemaal zin in kerst? Een origineel idee van Ikea zijn de mini lampenkapjes die je aan je kerstverlichting kunt bevestigen. Er is speciaal kerst servies en textiel, naast de wereld aan kerstballen. Van zoet pastel tot natuurlijk hout en jute. Erg mooi vind ik alle soorten lampen en kerststerren. Ook vind je alles voor het inpakken van je cadeautjes bij Ikea, ga los met inpakpapier, lint en mooie bijpassende cadeau labels en tape. Zowel de kerstcollectie van Ikea als Hema zijn nu verkrijgbaar in de winkels. Ik heb mijn eerste kersthangers van dit jaar alweer gekocht!