Feestdagen en seizoenen

Kerstkaarten hergebruiken

kerstkaarten hergebruiken
Ik vind het altijd wel een beetje jammer als de kerstdagen voorbij zijn, je de boom weer gaat aftuigen en je de kerstkaarten wegdoet. Ho, stop! De kerstkaarten doe je vanaf nu niet meer weg, hergebruik je gekregen kaarten voor volgend jaar kerst! Van de kerstkaarten kun je cadeau labels knippen voor de cadeautjes van volgend jaar, een feestelijke slinger maken en nog veel meer leuks.

cadeau labels uit kerstkaartencadeau-kaartkerstkaarten-recyclenIk maakte bovenstaande cadeau labels door simpelweg een rechthoek of vierkant uit een bestaande kerstkaart te knippen, hier de hoekjes van af te knippen en er een gaatje in te maken met een perforator. Dan nog een lintje erdoor om het label aan je cadeau vast te kunnen maken en klaar ben je! Je kunt de voorkant van een hele kaart gebruiken om een simpel cadeau tasje in kerstsfeer te brengen. Er bestaan ook speciale papierponsen waarmee je heel makkelijk een label kunt uitponsen. En je kunt nog meer dingen doen om je kerstkaarten te recyclen:

Klik op de foto’s voor de bron.

guirlande-van-kerstkaartenslinger-van-kerstkaartenMaak een slinger of guirlande van de kerstkaarten die je dit jaar gekregen hebt. Zo heb je weer een leuke nieuwe versiering voor volgend jaar.
pot-deksel- versierenAls je een cadeau in een potje geeft, is het leuk om de deksel te versieren met een rondje dat je uit een kerstkaart hebt geknipt.

kerstkaart-recyclenAls je kunt haken is dit wel een heel gaaf idee, maak gaatjes rondom de voorkant van een oude kaart en haak er boogjes omheen. Een how-to staat op de site, als je op de foto klikt kom je er vanzelf.

kerstkaart-uit-kerstkaartenGebruik elementen van oude kaarten om er volgend jaar zelf een nieuwe kaart mee te maken.

kerstkaarten-kersthuisjesMaak een kersthuisje van je kaarten, zo heb je een creatief kerstdorp voor volgend jaar.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken om je kerstkaarten te hergebruiken. Bijvoorbeeld als menu- of plaatskaartje, als boekenlegger, hangers voor in de kerstboom, magneten, cd hoesjes of placemats. Als je het kunt bedenken kun je het maken. Recycle jij je kerstkaarten weleens?