Klein behuisd Slaapkamer Wonen

Klein behuisd #5 Opbergruimte in de slaapkamer

klein-behuisd-bed
In klein behuisd deel ik tips en ideeën voor kleine woonruimtes. Deze keer: opbergruimte in de slaapkamer. Als je klein woont kan voldoende opbergruimte een probleem zijn. Gebruik in de slaapkamer de ruimte onder of achter je bed om meer opbergruimte te creëren.

Klik op de foto’s voor de bron.

Opbergen achter het bed

opbergen-achter-bedopbergen-hoofdeind-bedopbergruimte-achter-bedopberg-wand-bedopbergruimte-onder-achter-bedopbergruimte-hoofdbord-bedopbergruimte-bed

Opbergen onder het bed

lades-onder-bedopbergbakken-onder-bedvakkenkast-onder-bedonder-bed-opruimenopklapbaar-bed

Bed verhogen voor extra opbergruimte

hoogslaperhoogslaper-met-opbergruimtehoogslaper-met-kastruimteverhoogd-bed-ladesverhoogd-bed-met-opbergruimteverhoogd-ingebouwd-bedZet je bed iets van de muur af, waardoor er opbergruimte achter het bed vrij komt. Er zijn veel bedden te koop waarbij er al een kastje achter het hoofdeind ingebouwd is, maar je kunt er ook zelf een smal kastje achter plaatsen. Kies een bed met lades onder het bed, of zet er zelf losse bakken onder. Er zijn ook opklapbare bedden, waarbij je het hele matras omhoog kunt klappen waardoor er een zee van ruimte onder het bed ontstaat. Een andere optie is het verhogen van je bed. Dit kan met een hoogslaper of door kasten onder het bed te bouwen. Een bed neemt veel vloerruimte en daarmee kostbare opbergruimte in, door gebruik te maken van de ruimte onder en achter het bed kun je deze ruimte weer terugwinnen!