Persoonlijk

Ondertussen met het klussen #2

ondertussenmethetklussen2
Sinds de vorige ‘ondertussen met het klussen‘ zijn we twaalf dagen verder. Twaalf dagen waarin er hard en veel is geklust en waarin het appartement steeds meer wordt hoe ik het hebben wil. Geen grijsblauw en viesgeel meer te bekennen, alles is helder wit! Dat verf zo’n verschil kan maken, ongelofelijk. Er is vooral heel veel geverfd, ik zocht de vloeren uit en kocht alvast wat meubels!

bouwmarktIk heb weer de nodige bouwmarkten bezocht, ik voel me er bijna thuis. Ik ben er wel achter dat een huis opknappen geen goedkope aangelegenheid is. Vooral muurverf is duur en je hebt altijd meer nodig dan je van tevoren denkt, van alles, schuurpapier, verf, afplaktape; het vliegt erdoor! Zodra de folders op de mat vallen spit ik deze dan ook door op kortingsacties!

washok voor naVier januari werd de vloer in het washok geëgaliseerd, je kunt het links achter zien, de vloer was daar voor een klein deel een centimeter lager. Niet echt handig als je daar een koelkast neer wilt zetten. Eigenlijk was de opdracht alleen dat kleine stukje te vullen, maar gelukkig kreeg ik de klusjesmannen zover om de hele vloer te egaliseren. Het washok is nu eigenlijk bijna helemaal klaar, de kozijnen, muren, plinten en buizen zijn geverfd. Alleen nog een vloer erin en plakplastic voor de ramen tegen inkijk vanaf de galerij.

voorna slaapkamerDe tweede slaapkamer, voor en na. Ik weet niet wie er bedacht heeft om een radiator donkerrood te verven, na de eerste laag wit werd hij natuurlijk mooi roze. Nog maar een keer erover dus! Ook deze kamer is bijna helemaal af! Het plafond was in deze kamer niet zo netjes geverfd, dus die hebben we zelf nog maar een keer gedaan.

kastjeklussenHet eerste meubel dat ik kocht was de buffetkast links, bij de kringloop (foto gemaakt met mobiel, daardoor niet heel scherp). Het meest kan ik genieten van het vinden van een oud meubel bij een kringloopwinkel. Dat voelt altijd een beetje als het vinden van een schat. Zulke kastjes vind je natuurlijk niet bij de Ikea, al ben ik daar ook dol op. (Hierover later meer, veel meer!) Zo’n ouder meubel heeft net even wat meer persoonlijkheid dan een rechttoe rechtaan massaproductie meubel. De buffetkast ga ik nog wit verven. Rechtsonder zie je de muur van de tweede slaapkamer (vorige foto). Er zitten zoveel gaatjes in! Na het verven lijkt dat alleen maar erger, je word eigenlijk gedwongen om de muren die van dit materiaal gemaakt zijn te behangen, want je krijgt het anders nooit netjes. Dat vind ik wel balen.

voor na schilderenIk ben gek op voor en na foto’s omdat het verschil tussen geel en wit zo duidelijk is.

verfvoornaAh wat een verschil! Alle deuren waren grijs, nu zijn ze allemaal wit. Alles lijkt nu veel ruimer en frisser.

schilderenMijn broer verfde alle radiatoren en buizen, rechts ben ik bezig om de buizen in het washok te verven. Normaal heb ik mijn haar in een staart tijdens het klussen en dat is ook wel nodig want ik heb al een paar keer verf in mijn haren gekregen.

IkeaVorige week zijn we een hele dag in Ikea geweest. Ik heb hier alle vloeren voor het huis uitgezocht, wat meubeltjes gekocht en andere kleine handigheidjes. Ik ben nog nooit zó lang in een Ikea geweest. Ik koos voor twee verschillende vloeren, Een grenen/antiek patroon voor de woonkamer, hal en keuken en grijs eikenpatroon voor de gang en alle slaapkamers.  Rechts zie je alle aankopen achter elkaar, van het karretje vooraan tot en met de gouden rollen (ondervloeren) is van mij. Alles bij elkaar een hele rij.

ikea bezorgingHet was teveel en te zwaar om zelf mee te nemen in m’n Aygo’tje, dus liet ik alle grote pakketten en de vloeren thuis bezorgen. Ik had wel een beetje medelijden met de mannen die de vloeren naar boven moesten brengen. Die pakketten wegen 15kg per stuk en ik had er nogal wat. En nu ben je vast heel benieuwd wat ik allemaal heb gekocht? Ik maakte een collage met de productfoto’s van de site, aangezien de dozen een beetje nietszeggend zijn.

Ikea aankopenWat heerlijk om dit uit te zoeken! De vloeren vond ik wel heel lastig. Er is niet zoveel keus bij Ikea, maar de prijs was zo gunstig dat ik hier veel goedkoper uit was dan bij andere winkels. Ik kon uiteindelijk niet kiezen, dus nam ik gewoon twee soorten :) Verder kocht ik kanten gordijntjes voor in de kleinste slaapkamer en veel voorraadpotten en opbergbakken voor in de keuken en bijkeuken. Voor in de douche het douchegordijn rechtsboven met grijze strepen. Een eettafel met schuine poten, deze tafel kun je ook uittrekken waardoor er meer mensen aan kunnen zitten, handig!  Een stellingkast voor in de bijkeuken, twee van die witte plankjes met rvs dragers voor in de keuken, die komen er in plaats van een keukenkastje. Het rode kastje had ik niet op mijn lijstje staan, ik zocht eigenlijk zo’n smal schoenenkastje, die ik allemaal toch niet zo mooi vond. In de winkel liep ik tegen dit kastje aan en ik was gelijk verkocht. Deze komt in de hal, waar ik er mijn schoenen, sjaals en dat soort dingen in wil opbergen. Ik heb normaal nooit wat met rood, maar soms trekt iets je gewoon aan? Ook kocht ik er nog een bureau, er stond een voorbeeld van in de winkel en ook dit was een ‘verkocht!’ item. Die pootjes!

schilderen2Een iets minder charmante foto van mij, ik ben de kozijnen in de woonkamer aan het verven, rechts mijn vader die de muur in de hal wit maakt. Deze dagen hebben we vooral veel geverfd.

gang voornaDe gang, voor en na het verven van muren, plinten en deuren. Geweldig niet? Het lijkt nu echt een stuk bewoonbaarder, zo zonder grijze betonnen muren. Op de achterwand komt nog een behangetje, om de lengte een beetje te breken en de gang wat gezelliger te maken. Hier komt hetzelfde behang met bloemenpatroon als in de woonkamer, dat ik de vorige keer liet zien. De muren en deuren zijn geverfd toen ik zelf aan het werk was, ik vind het heel jammer als ik er zelf niet bij kan zijn, maar je kunt moeilijk een maand vrij nemen van je werk. Het is wel heel gaaf om dan binnen te lopen en dit te zien, wat een verschil!

slaapkamer dichtHet raam en deur tussen de woonkamer en grootste slaapkamer zijn in de eerste week al dichtgemaakt, nu is het houtwerk ook in de grondverf gezet en zijn de randen afgewerkt met lijstjes. Aan de kant van de slaapkamer valt het een stukje in de muur, ik weet nog niet wat ik hiermee zou kunnen doen. Ik kijk op deze muur uit vanuit het bed, heeft iemand misschien een leuk idee om hier iets mee te doen?

Bijna al het verfwerk is klaar, een paar kleine dingetjes moeten nog voor een tweede keer geverfd worden en in de grootste kamer moet nog het meest gebeuren. Het is echt fijn dat alles nu zo opschiet. Halverwege deze week leek het allemaal veel langer te duren. Al het verfwerk dekte niet in één keer, dus alles moest nog een keer over. Je was een hele dag bezig, maar als je aan het eind opsomde wat je had gedaan was het niet zoveel. Maar al met al zijn we nu bijna zover dat de muren behangen kunnen worden en de vloer gelegd. Het duurt nu echt niet lang meer, ik ben dan ook benieuwd wat ik de volgende keer kan laten zien!