Wat kun je met...

Wat kun je met… Ikea Lack tafels

Lack
Ah Ikea, love it or hate it, goedkoop zijn ze wel. De iedereen wel bekende Lack tafeltjes zijn budgetproof en passen in elk huis. Maar zoals met alles kun je wel uitgekeken raken op de simpele vierkante bijzettafel. Er zijn heel wat creatievelingen die ware kunstwerkjes weten te maken van de Lack tafel. Met een paar kleine aanpassingen geef je hem een heel nieuw uiterlijk en kun je er nog wat langer van genieten!

Klik op de foto’s voor de bron.

Leuk voor kinderen!

lack-krijtbordverfikea-lack-speeltafelDe Lack tafel heeft een goede hoogte voor kinderen om aan te zitten, dus transformeer de tafel tot een kinderspeelplaats. Lijm er een lego of dublo plaat op of schilder de bovenkant met krijtbordverf. Als je zelf van spelletjes houdt, denk dan eens aan het vastmaken van een dambord of scrabbleplaat op de tafel.

Verander het onderstel

lack-tafel-verlaagdDe foto is wat wazig, maar het idee wilde ik toch even laten zien. Maak een lage koffietafel van de Lack door de bijgeleverde poten te vervangen door lagere exemplaren.

ikea-lack-ander-onderstelDit nieuwe onderstel geeft de tafel een lichter en luchtiger uiterlijk.

ikea-lack-potenHier zijn de poten beplakt met een laag fineer, het geeft de tafel een nieuwe look!

Verander het tafelblad

lack-tafel-beplaktLaat je smaak zien door je favoriete kaarten of knipsels op het blad te lijmen en leg er een glasplaat bovenop.

lack-tafeltjesOok hier is fineer gerbuikt in bloemenpatroon, maar ik zou het mezelf makkelijker maken en kant en klare muurstickers gebruiken!

lack-tafel-glazen-bladMaak een mini boekenkastje van je Lack: stapel wat boeken op het blad, zorg voor gelijke hoogtes en leg er een glasplaat op.

lack-tafel-kofferVervang het tafelblad voor een koffer of leg een koffer op het bestaande blad. Nu heb je een tafel met extra opbergruimte.

lack-achter-bedVerander je tafel in een krukje of voetenbankje!

Twee worden één

ikea-lack-nachtkastjeVoeg twee Lack tafels samen en maak een leuke kubus tafel.

lack-nachtkastjeStapel twee Lack tafels op elkaar en maak de poten van één van de tafels korter voor een hogere bijzettafel met extra plank.

Je Lack tafel kun je op heel veel manieren aanpassen aan jouw wensen. Leuk hem op met muurstickers, verf, tape, krijtbordverf, stof, spielges, tegels, mozaïek, je favo bordspel, punaises… Leef je uit. Vervang de poten voor een ander paar of voeg twee tafeltjes samen voor een hele nieuwe tafel. Op Ikea Hackers vind je nog veel meer leuke ideeën voor het aanpassen van Ikea meubels.