Wonen

Lichtjes in de duisternis

lichtjes
Lichtjes in de duisternis, die kunnen we wel gebruiken met het nieuws van de afgelopen week. Eigenlijk speelt het al weken, maanden, jaren, maar nu zo dichtbij. Laten we in deze tijden juist het licht omarmen. Liefde over angst en haat. Kaarsjes branden en een beetje vooruitlopen op kerst door de lichtslingers nu alvast een plekje in huis te geven en zo symbolisch licht in de duisternis te brengen.

Klik op de foto’s voor de bron.

licht-slingerlichtjes-rond-raam kerstlampjes-decoratie lichtjes-ladder lichtjes-bed lichtjes-decoratie lampjes-gang decoratieve-lichtjes licht-letter muur-vol-lichtjes kerstlampjes-slaapkamerLichtslingers geven sfeer, warmte en staan gezellig. Misschien kan wat extra licht ons hoop geven op een andere toekomst. Op mijn werk in het azc is het drukker dan ooit, mijn hoofd zit na een dag werken zo vol, dat ik aan bloggen niet echt toe kom. Ik ben vooral bang voor wat deze ellende voor effect zal hebben op hoe er naar vluchtelingen word gekeken. Onthoud alsjeblieft dat dit juist is waarvoor zij gevlucht zijn, laat ze zich veilig voelen in ons land. Als je nu angst voelt, besef dan dat dit niet in de buurt komt van de nachtmerrie die zij van dichtbij hebben meegemaakt en nog steeds herbeleven. Geef liefde, geef vertrouwen, geef licht.

We should live in peace, not in pieces.

Het nieuws houdt mij natuurlijk ook bezig, mijn werk ís het nieuws. Ook in mijn vrije tijd wordt ik ermee geconfronteerd.  Soms vind ik het moeilijk om mee om te gaan, het speelt in m’n hoofd. De dingen die mij gevraagd worden als ik vertel wat voor beroep ik uitoefen zijn soms akelig. Ik zie iemands blik veranderen en weet dan meteen dat ze ‘tegen’ zijn. Het voelt alsof ik mijn werk en de mensen moet verdedigen of verantwoorden. Ik ben bang voor de gedachten van sommige mensen, zo vol haat en onwetendheid. Gelukkig zie ik hoe warm en hartelijk de mensen echt zijn en hoef ik niet alleen uit te gaan van het beeld dat de media ons voorzet. Ik heb een tijdje getwijfeld om dit online te zetten, mijn werk en hobby zijn zo totaal anders, maar ik moest het even kwijt.