DIY Wonen

Maak je eigen kunst

eigen-kunst-maken
Kunst aan de muur is mooi en kan een persoonlijk tintje aan je interieur geven. Maak het extra persoonlijk met een schilderij van eigen hand! Ik verzamelde een aantal simpele ideeën die iedereen zou kunnen maken. Uit de losse pols of met hulp van een stempel of tape, deze schilderijen maak je helemaal zelf.

Klik op de foto’s voor de bron.

Verfstreken

zwart-wit-schilderijzwart-wit-schilderij-makendiy-kunst-zelf-makenzelf-schilderendiy-schilderenMaak uit de losse pols met verf streken op een canvas in je favoriete kleuren. Zo maak je snel je eigen kunstwerk. Voeg wat extra’s toe met glittersteentjes of studs.

Cirkels

schilderij-makendiy-schilderijstipjes-schilderij-makenzelf-kunst-makencirkel-op-hout-diy-schilderijcirkels-simpel-kunst-ideeDe cirkel, een simpele vorm met een groots effect. Verf meerdere kleine cirkels naast elkaar, dit kan met een kwast, of met een ronde stempel. Voor cirkels waarbij je alleen de buitenste rand ziet gebruik je eenvoudigweg een wc rol of glas om mee te stempelen. Of kies juist voor één grote cirkel, hier op een stuk hout. Een leuk alternatief voor een gewoon canvas.

Grafisch

kunst-makenkunst-idee-chevronkruis-kunstdiy-eigen-kunstEen strakker resultaat krijg je door te kiezen voor grafische vormen. Met afplaktape plak je je gewenste vorm af op het canvas, daarna schilder je het hele canvas en haal je de tape weg. Zo krijg je die mooie strakke lijnen. Zwart en wit steken mooi tegen elkaar af, schilder je hele canvas zwart en verf er daarna met wit een vorm naar keuze op. Schilder houten platen van verschillende formaten in verschillende kleuren en rangschik ze achter elkaar, simpel en snel!