Persoonlijk

Masterclass photography & styling

photography masterclass
Afgelopen donderdag was ik bij de masterclass photography en styling van Meet the Blogger. Het was een inspirerende en leerzame dag waardoor ik nu heel anders naar foto’s kijk! De masterclass werd gegeven in de Toonkamer in Utrecht. We kregen fotografie tips van Wendy en een uitdagende styling opdracht van Anouk. Het resultaat daarvan kun je hieronder zien.

mtb masterclassmasterclass stylingDe styling opdracht was een hele uitdaging, het was voor mij de eerste keer om zo bewust te stylen, maar dat was niet het enige. Het thema was easy winter, waarvoor we inspiratie moesten scheuren uit twee woonbladen uit de zomer. Je kreeg een mutsje van YaYa dat stond voor het item van de opdrachtgever, deze moest dus goed in beeld komen. Verder moest er een persoonlijk item dat we van huis hadden meegenomen in verwerkt worden en een item dat je kreeg van een ander. Het beeld moest qua sfeer geschikt zijn voor in de VTwonen. Een hele rits dingen om rekening mee te houden dus! Mijn persoonlijke items waren gebaksvorkjes met roosjes van mijn oma. Hierna mocht je een plekje zoeken in de Toonkamer om je styling hoek op te bouwen en mocht je hiervoor spullen uitzoeken. Er waren spullen van HKliving (ik werd verliefd op het zwarte kleed, dat ik nu erg graag wil hebben voor in mijn slaapkamer) en Uashmama, verder mocht je alles uit de Toonkamer zelf gebruiken. Heel grappig omdat er twintig vrouwen door de ruimtes renden om alle mooie dingen voor elkaars neus weg te kapen ;)

mtb-masterclass1 mtb-masterclass2 mtb-masterclass3 mtb-masterclass4 mtb-masterclass5 mtb-masterclass6 mtb-masterclass7 mtb-masterclass8 mtb-masterclass9 mtb-masterclass10 mtb-masterclass11 mtb-masterclass12 mtb-masterclass13 mtb-masterclass14 mtb-masterclass15 mtb-masterclass16 mtb-masterclass17 mtb-masterclass18 mtb-masterclass19 mtb-masterclass20 mtb-masterclass21 mtb-masterclass22 mtb-masterclass23 mtb-masterclass24Ik viel voor een raampartij, maar het bleek een lastig hoekje in een doorgang met een schuine helling, waardoor ik op de grond niets kon doen. Maarja, die ramen! In het begin deed ik maar wat en het leek nergens op, terwijl ik om me heen overal prachtige hoekjes zag ontstaan. De meeste anderen waren van beroep stylist en dat maakte me wel wat nerveus. Na een goede tip van Anouk om te bedenken wat het kader van je foto is en te denken hoe het over zou komen op de foto begon ik opnieuw. Ik deed de helft van mijn spullen weg en besloot alleen het smalle vensterbankje te gebruiken. Uiteindelijk ben ik best trots op het eindresultaat! Ik besloot een rondje te lopen en van alle styling hoekjes van de anderen ook een foto te maken, maar blijkbaar heb ik er nog een heleboel gemist, want in totaal waren er 43 mensen. De foto’s zijn niet allemaal even scherp omdat ik het heel snel deed, maar ik wil ze toch graag delen. Ik weet helaas niet wie bij welke foto hoort. Ik vond het erg leuk om te zien hoe iedereen van dezelfde opdracht toch iets heel anders wist te maken waarin ieders persoonlijke stijl terug te zien is. Het was superleuk en van mij had de masterclass nog wel een paar dagen mogen duren!