Persoonlijk

Mijn droomhuis, de badkamer

De ruimte die ik al bijna helemaal uitgedacht heb voor mijn nieuwe huis is de badkamer. Ik kocht mijn huis inclusief standaard badkamer (tegels, wastafel, toilet, spiegel e.d.) maar na één blik op wat deze ‘standaard’ dan inhield wist ik, dit wordt hem écht niet. Dus besloot ik gelijk maar andere tegels uit te kiezen en ben ik me aan het orïenteren op de rest. Benieuwd hoe mijn droombadkamer eruit ziet? Ik laat het je zien.

Klik op de foto’s voor de bron.

Kleuren en materialen

De standaard badkamer bestond uit tegels van 15x15cm in zwart of grijs op de vloer en 15x20cm op de muur in een paar wittinten. De tegels heb ik al zo goed als uitgezocht en ik ga voor grote tegels van 60x60cm op de vloer (minder voegen om schoon te maken, yay!) in een donkere taupe kleurige tint en langwerpige mat witte tegels op de muren. Ik ga dus voor een rustige basis in wit en taupe, en wil deze kleurstelling eigenlijk in het hele huis doortrekken. Qua materialen wil ik meer met hout gaan werken en verschillende texturen en afwerkingen, misschien een hoogglans meubel tegen de matte tegels? In de badkamerzaak is er een 3D ontwerp gemaakt van hoe de badkamer er ongeveer uit komt te zien, zo gaaf! Je koopt iets vanaf een plattegrond en het is erg lastig om dan in te schatten hoe groot de ruimte eigenlijk is, nu is het allemaal meer inzichtelijk en echter en kan ik lekker losgaan met het nadenken over mijn droombadkamer.

Een nisje

Het eerste wat ik riep was ‘ik wil een nisje!’ Het lijkt me zo ontzettend praktisch om een nisje in de douchemuur te verwerken voor douchespullen, ik vind het veel mooier staan dan een los plankje aan de muur, waar ik me toch telkens tegenaan stoot. Een nisje is geweldig en ik wil het. Een badkamer zat dus eigenlijk totaal niet in de financiële planning (dag geld), dus ik weet nog niet precies wat ik wel of niet kan waarmaken van mijn badkamerdromen, maar dat nisje dat moet en dat zal er komen :)

Een raam en een kraan

Het huis waar ik nu woon is vrij donker, de zon schijnt er maar kort op en de badkamer het douchehok is inpandig, een raam is dan ook een must in mijn droombadkamer. Gelukkig heeft mijn nieuwe huis een raam in de badkamer en best groot ook, hallo daglicht! Als geld geen rol speelde ging ik los met een toffe kraan in koper, messing, goud of zwart. Op pinterest heb ik ook bijna alleen maar van die aparte kranen gepind. Als ze ook nog eens in de muur zijn weggewerkt vind ik het helemaal prachtig. Helaas kwam ik er in de winkels wel achter dat kranen met een kleurtje niet normaal duur zijn, maar ik vind die glanzende chromen kranen gewoon niet mooi. Ik denk niet dat ik er aan kan ontkomen, maar oh wat zou ik graag voor wat anders kiezen.

Douche en wastafel

Ook voor de douche zou ik graag een aparte kleur kiezen, zoals matzwart, maar als je dacht dat een kraan duur was, dan sla je helemaal stijl achterover van de prijs van een zwarte douche. Die kan dus gelijk weer van de wishlist af, maar ooit koop ik zo’n ding. Mijn droombadkamer heeft geen bad, maar wel een lekkere ruime inloopdouche, het liefst met zo’n grote regendouchekop. Ik heb nog nooit onder een regendouche gestaan, maar het lijkt me heerlijk. Niet zo vriendelijk voor het milieu helaas. Ik kijk er heel erg naar uit om mijn douchegordijn te vervangen voor een glazen wand, mooi strak en modern en het oogt zo lekker ruim doordat je erdoorheen kunt kijken. Ik heb een beetje een zwak voor ronde vormen, zo ook voor ronde wastafels, ik weet niet of ze wel handig in gebruik zijn, maar mooi vind ik het wel.

Gezelligheid

Omdat mijn badkamer straks een raam heeft, zou ik het heel leuk vinden om er een plantje neer te zetten. Zo’n doorleefd houten krukje staat ook op mijn wensenlijstje, verder kan ik niet wachten om los te gaan op accessoires, zoals handdoeken, mandjes en mooi gevormde zeeppompjes. Iets geks zoals het vloerkleed op de foto of aparte verlichting vind ik ook grappig om toe te voegen, daar maak je het weer net wat meer eigen mee dan alleen tegels en een wasmeubel. Ik ben ontzettend blij dat ik een grotere ruimte krijg waarin ik alles zelf kan bepalen (betalen, au). Het mooist lijk me het moment waarop ik de sleutel krijg, de badkamer inloop en zie dat de basis goed is en me dan helemaal uit kan leven op de aankleding ervan!

Wishlist!

wishlist badkamer1. Ronde spiegel Zuiver €99,-
2. Zone beige mandje €12,49
3. Zwarte kraan, Haceka €155,-
4. Doorleefd krukje, €69,95
5. Ronde wasbak.
6. Mooie zeepdispenser, Compagnie de Provence €15,90
7. Ikea stellingkast €29,95 Molger.
8. Zwarte haak, Haceka €19,99
9. Handoeken in wit, beige of taupe.
10. Normann Copenhagen Flip Mirror €95,-

Links naar producten bevatten affiliate links.

Meer over mijn droomhuis:

Mijn droomhuisKeukenSlaapkamerHalWoonkamer
Of lees meer overde bouw van mijn huis.