Persoonlijk

Mijn droomhuis, de hal

droomhuis-hal
Aan de hal wordt vaak niet zoveel aandacht besteed. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik zelfs voor deze ruimte geen compleet uitgedacht plan zou hebben :) Het is tenslotte de ruimte waar je voor het eerst binnenstapt in huis, daarom vind ik het belangrijk dat ook de hal het sfeertje dat ik voor ogen heb uitstraalt.

Klik op de foto’s voor de bron.

De trap

nl.pinterest.comtraploper-met-verfIk woon nu in een appartement waarbij alles gelijkvloers is, het hebben van een trap zal straks wel weer even wennen zijn. Uiteindelijk wil ik de trap graag laten bekleden door upstairs, zoiets als op de bovenste foto. Het hout lijkt me erg mooi bij de verder witte vloeren en muren. Zo’n traprenovatie is aardig aan de prijs, dus iets voor in de toekomst. Ik zit er aan te denken om de trap eerst zelf te verven, zoals op de onderste foto. Door de zijkanten wit te verven ontstaat in het midden een traploper. Dit is wel afhankelijk van hoe de kleur van het hout uitpakt. Ik weet dat er een trap van vurenhout zal worden, maar hoe dat er in het echt uitziet? Mocht het nou niet zo mooi zijn dan verf ik de hele trap, waarbij de  ‘loper’ taupekleurig is. Misschien wel heel bewerkelijk hoor, maar het ziet er zo leuk uit!

Kapstok en opbergen

kledingrek-koperen-buizenhouten-banje-dotsopbergbank-halMijn hal wordt niet heel groot, het is even puzzelen waar ik bijvoorbeeld een kapstok kan hangen. In de hal zitten een toilet en de trap, hier tussenin zit de meterkast en een soort inham/ nis. Dit lijkt me de meest logische plek omdat je anders zo’n beetje tegen de jassen aanloopt. Ik overweeg om hier een koperkleurige stang tussen de muren te klemmen, of te kiezen voor een hangende stok vanaf het plafond. Eronder op maat gemaakte opbergbak op wielen, zodat ik hem kan verplaatsen als ik bij de meterkast moet zijn. Zoiets als op de onderste foto, maar dan in het wit. Aan de andere kant wil ik graag de Muuto dots, om hier wat mooie items aan te hangen zoals een tas en sjaal.

Decoratief

oud-kleed-ronde-spiegellangwerpig-kleedlambrisering-geverfdgang-bankjeDe bovenste foto is de mooiste foto die ik ooit ben tegengekomen van een hal, zo’n soort sfeertje vind ik geweldig! Ik wil dan ook heel graag een smal en lang bankje in de gang, met daarboven de Muuto dots en een ronde spiegel (of meerdere spiegels). Een langwerpig kleed op de vloer maakt het af en zorgt voor wat kleur als tegenhanger van al het wit. Ik twijfel nog over het halverwege verven van de muur in de hal, misschien is het te druk, maar ik heb het altijd een leuk idee gevonden voor in de hal. Onder het houten bankje is plaats voor een mooie mand of kist voor extra opbergruimte en erbovenop is plek voor decoratieve items.

Wishlist!

gang-wishlist

  1. Hangende kapstok, Ferm Living €169,-
  2. Koperkleurige kledinghangers, set van vijf, Nomess Copenhagen €21,-
  3. Messingkleurige ronde spiegel ‘Bolina’, House Docor €64,-
  4. Kledinghaken set van vijf, Muuto the dots €99,-
  5. Manden, open mand en gevlochten bamboe mand, Xenos €19,99 en €14,99
  6. Vloerkleed dat oud lijkt, Storebror €129,95
  7. Lang houten bankje, BePureHome €139,-

Links naar producten bevatten affiliate links.

Meer over mijn droomhuis:

Mijn droomhuisKleurenpaletBadkamerKeukenSlaapkamerWoonkamer
Of lees meer over de bouw van mijn huis.

Save