Persoonlijk

Mijn droomhuis, de slaapkamer

De ruimte die ik bijna meteen al volledig mentaal had ingericht was de slaapkamer. Mijn huis wordt opgeleverd met drie slaapkamers, al snel koos ik ervoor om de twee kleinste slaapkamers samen te voegen. Hierdoor krijg ik een grote slaapkamer, die over de hele breedte van het huis loopt. Wat lijkt het me heerlijk om eens fatsoenlijk om mijn bed heen te kunnen lopen! Benieuwd naar mijn mentale plaatje van de slaapkamer? Kijk dan verder :)

Klik op de foto’s voor de bron.

Vloeren, ramen & muren

De basis die ik het hele huis door zal trekken gaat ook op voor de slaapkamer; veel wit, neutrale kleuren zoals taupe en natuurlijke materialen zoals hout. Voor de vloer zal ik waarschijnlijk kiezen voor dit witte laminaat met V-groef van Jan des Bouvrie (gewoon te koop bij Gamma hoor). Ik heb al veel vloeren bekeken, maar alleen dit laminaat is écht wit, zonder kleurverschillen. De vloer wil ik op de hele verdieping leggen, om eenheid te creëren. Voor de raambekleding vind ik luiken heel erg mooi, geen gedoe meer met rolgordijnen die vastlopen of van de muur afdonderen. Het is me meer dan eens gebeurt. Deze moderne variant vind prachtig, al heb ik ook een zwak voor echte oude, houten luiken. Ik slaap graag in een volledig donkere kamer en ik hoop dat luiken dat goed voor elkaar zullen krijgen. Ik neem het bed dat ik heb mee, maar ben van plan om het hoofdbord eraf te halen en in plaats daarvan een half muurtje over de hele lengte van de muur achter het bed te bouwen. Al een tijdje droom ik van het behang op de onderste foto, eigenlijk past het niet zo goed in mijn kleurenpalet, maar ik ben hier zo verliefd op. Ik wil nergens behang, maar ik zie deze al voor me, zo boven dat halve muurtje. Misschien is het geen gek idee om één muur donker te maken omdat het zo’n grote kamer wordt, van vijf en een halve meter. Deze beslissing zal ik pas maken als ik de ruimte in het echt kan zien, want van een plattegrond vind ik het nog steeds lastig een voorstelling te maken.

Opbergruimte

Aan de muur tegenover het bed wil ik graag een lage kastenwand over de hele lengte. Op het moment heb ik mijn zinnen gezet op de Nordli kasten van Ikea. Deze kun je helemaal zelf samenstellen in hoogte en breedte van de lades. De perfecte plek voor sokken, ondergoed en beddengoed. Een kledingkast is hier niet nodig, want ik heb nog een extra slaapkamer waarvan ik het liefst een inloopkast wil maken, oh de luxe! Wat ik leuk vind aan zo’n lagere kastenwand, is dat je de bovenkant kunt gebruiken om te stylen; mooie vazen, een plantje en fotolijsten om elke keer weer te kunnen veranderen.

Een sprei, bankje en vloerkleed

Over het bed wil ik graag een enorme sprei die aan alle kanten tot de vloer komt, met name om de kleur van mijn bed te verbloemen, die is donker en past niet in mijn witte droom. Geheel toevallig hebben alle foto’s zo’n sprei, ik droom er denk ik van haha. Met dat halve muurtje, het bed en de kastenwand heb ik nog steeds een zee van ruimte over. Het lijkt me leuk en handig om achter het bed een lang houten bankje te zetten, voor een warm plaid, wat tijdschriften en de kleding die ik nu altijd op de grond gooi. Over een vloerkleed op de slaapkamer had ik eigenlijk nooit zo nagedacht, maar na het zien van de laatste foto, lijkt dit me ook wel heel erg mooi staan, het zal de witte vloer een beetje breken en benadrukt de lengte. Of ik dit werkelijk ga doen zie ik wel zodra ik er woon, maar ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk ideeën op te doen én ik ben dol op kleden.

Wishlist!

wishlist-slaapkamer

  1. NORDLI ladekasten, Ikea € 289,-
  2. Bloemen behang, ‘Dark Floral’, Ellie Cashman €340 (standaard rol)
  3. Zandkleurige sprei, 260×260, KAAT Amsterdam, €179,95
  4. Bankje voor achter het bed, BePureHome via Basiclabel, €99,-
  5. Mijn veel te dure droomlamp, Ay illuminate, €464,-
  6. ‘Verkleurd’ vloerkleed, Jade Oyster via VTwonen, €495,-

Links naar producten bevatten affiliate links.

Meer over mijn droomhuis:

Mijn droomhuisBadkamerKeukenHalWoonkamer
Of lees meer over de bouw van mijn huis.

Save