Persoonlijk

Mijn droomhuis, nieuwe serie

Sinds ik bezig ben met mijn huizenjacht gaat het idee van een nieuwe blogserie in mijn gedachten rond. Mijn droomhuis. In deze serie zal ik aan de hand van foto’s laten zien hoe mijn droomhuis eruit ziet, geen villa of al te onbereikbare dingen, maar gewoon hoe ik mijn keuken, badkamer en tuin voor me zie in mijn dromen. En dat huis komt dichterbij dan ooit…

Ik ben geheel onverwachts tóch ingeloot voor mijn nieuwbouw droomhuis!!!

Wat vooraf ging: ik heb me 30 mei ingeschreven voor een nieuwbouwproject met zes gezins- en zes starterswoningen. Deze wilde ik heel graag hebben, dus schreef ik me in op alle zes de starterswoningen. Daarna begonnen drie dagen van zenuwachtig wachten op de uitslag. In gedachten had ik het huis al 100 keer ingericht en ik had zelfs al even voor de grap bij een keukenbedrijf gekeken (ik doe dingen niet, of met 100% overtuiging haha). Helaas hoorde ik dat er ontzettend veel mensen hadden gereageerd op deze woningen en ik niet ingeloot was, zelfs de makelaars hadden medelijden met me, want ik was de eerste die bij hen op de stoep stond nadat het project bekend was gemaakt en ik was nogal uh – enthousiast. Ik stond op een wachtlijst, wat betekende dat er voor mij drie mensen af zouden moeten zeggen. Deze kans was heel erg klein. Een week later dat er nog steeds niemand had afgezegd en dat de kans nihil zou zijn. Ik was ontroostbaar omdat het huis in gedachten al van mij was en ik er een erg goed gevoel bij had.

Ik ging me toen focussen op bestaande bouw, ik heb bijna alles bezichtigd wat te koop stond voor mijn budget. Zes woningen in twee weken tijd, maar dat liep steeds uit op een teleurstelling (te oud, te klein, vervallen). Ik wilde het toch een kans geven, omdat er volgende maand van alles veranderd in hypotheken land waardoor je ineens een heel stuk minder zou kunnen lenen en de meeste huizen dus automatisch af zouden vallen. Gisteren, terwijl ik bezig was met het zoeken van foto’s voor deze post werd ik gebeld met de mededeling dat er een huis was vrijgekomen! Nummer vijf. Het bouwnummer dat bij mij al vanaf het begin op één stond, vanwege een iets grotere tuin. En nu zit ik hier vol adrenaline, het is nog wel even erg spannend en stressen omdat ik voor juli alles rond moet krijgen. Ik hoop zo dat het lukt. Van de achterstandswijk op vier hoog achter, naar een nieuwbouw huis met openslaande deuren naar een tuin, dat klinkt wel als een droom.

Klik op de foto’s voor de bron.

Plafond

Mijn droomhuis is eigenlijk geen nieuwbouwhuis, maar voor nu vind ik het heerlijk om een huis te kunnen betrekken waar niets meer aan hoeft te gebeuren, waar ik voor de komende jaren prima op mijn plek zit, met heel weinig onderhoud en goed geïsoleerd en dergelijke. Mijn droomhuisje heeft een oudere bouwstijl, met mooie extra’s zoals balkenplafonds of ornamenten, glas in lood ramen, en suite deuren en hoge plafonds. Ik hoop ooit in de toekomst een wat ouder huis te kunnen kopen, in jaren ’30 stijl, echt een project wat je helemaal kunt verbouwen en aanpakken om er een paleisje van te maken. Maar voor nu kan ik mijn geluk echt niet op met een nieuw huis!

Ramen en deuren

De ramen in mijn droomhuis zijn deels voorzien van glas in lood, met mooie patronen en gekleurd glas. In mijn droomhuis zitten en suite deuren, die de woonkamer en het eetgedeelte van elkaar scheiden en waarmee je van je woonkamer een knus plekje kunt maken. Om het af te maken zou ik naast de en suite deuren inbouwkasten willen, waardoor een losse kast in de kamer niet meer nodig is. Tijdens de bezichtigingen heb ik een huisje gezien waarbij dit precies zo was, zo mooi! Dit geeft echt heel veel sfeer, helaas viel het huis verder zo ongeveer uit elkaar. Wat ik ook heel mooi vind is een erker, het liefst met een hele brede vensterbank die je vol kussens kunt leggen, om er vervolgens een boek op te lezen. Voor de overige deuren zou ik graag deuren met sierlijsten willen en bijzondere deurkrukken. De standaard gladde deur met zilveren klink heb ik nu wel genoeg gezien.

Vloeren

Met stip op één op mijn droomwensen lijstje staan eiken visgraat vloeren. Ik vind dit zo, zo prachtig, het liefst met een lichte houtsoort of white wash. Ik vind het patroon in een visgraat vloer geweldig. Helaas is dit wel een hele dure optie en valt hij voor nu buiten mijn budget. Maar ooit heb ik een visgraat vloer. Ook erg mooi vind ik een witte vloer, iets waar ik bij dit huis bijna direct spijt van had was de donkere vloer in de woonkamer. De mooiste interieurfoto’s zijn gemaakt in een kamer met witte muren en vloeren, waardoor alle andere meubels er echt uitspringen en de ruimte zelf groter en lichter lijkt. Ook een gietvloer vind ik erg mooi, naadloos, egaal en daarmee rustig voor het oog.

Ook leuk

Leuke extra’s in mijn droomhuis zijn een moderne open haard voor extra sfeer (en zodat ik van die leuk uitziende stammetjes ernaast kan uitstallen). Wat ik ook heel mooi vind is een op maat gemaakte inbouwkast, met een paar open vakken om mooie dingen in te zetten. Een open keuken behoort ook tot mijn droomhuis, met lekker veel werkruimte, een raam boven het aanrecht en het liefst ook nog een kookeiland met een ontbijtbar. En een vaatwasser. Een vaatwasser staat érg hoog op mijn wensenlijstje. Het is dus nog even afwachten of het gaat lukken met mijn huis, het rondkrijgen van de hypotheek kan nog wel even lastig zijn, maar ik heb goede hoop. Ik geloof graag dat dit soort dingen met een reden gebeuren en dat alles uiteindelijk wel goed komt. Ik hoop het echt, het lijkt me fantastisch om je op de hoogte te houden van de bouw en alle andere leuke dingen die erbij horen. Wat mag er in jouw droomhuis niet ontbreken?

Meer over mijn droomhuis:

BadkamerKeukenSlaapkamerHalWoonkamer
Of lees meer over de bouw van mijn huis.