Persoonlijk

Minderen van maart t/m mei: de keuken

minderen-keuken
Ik ben lekker bezig met minderen (al komen er ook alweer dingen bij) na mijn kleding en wat kastjes legde ik afgelopen weekend de laatste hand aan het opruimen van de keuken. En dat was ook weleens nodig, want wat kun je een zooi verzamelen in al die keukenkastjes! Niet alleen de keukenkastjes maar ook de planken kregen een ware make-over. En hoewel ik de keuken nog steeds lelijk vind, is hij zo al een stuk mooier.

Keuken kastjes, voor en na

kastje-voorkastje-nakastjes-voorkastjes-naIk kwam erachter dat je gerust een paar jaar dingen in een kastje kunt bewaren die je nog nooit hebt gebruikt, wat een ruimte komt er vrij als je ze dan eindelijk wegdoet! Ik deed o.a. twee theepotten en een sapkan weg en daar voor in de plaats zette ik de blender neer, die ik nu weer veel vaker gebruik dan toen ie in een andere kast was weggestopt uit ruimte gebrek. Ik heb niet eens zo heel veel dingen weg gedaan, omdat je de meeste keukenspullen nu eenmaal veel gebruikt, maar door alles simpelweg netjes recht te leggen of te zetten maak je ook een hele wereld van verschil in je kastjes.

open-planken-vooropen-planken-keukenplanken-voorplanken-naIk besloot toen ik dit huis kreeg om één van de keukenkastjes weg te halen en te vervangen door planken. Iets waar ik nog steeds blij mee ben, maar het was wel heel erg vol en rommelig geworden op die planken. Dus haalde ik alles er af en deelde ik ze opnieuw in. Ik heb bewust wat ruimte open gelaten op de planken, om te voorkomen dat het weer zo vol zou ogen. Ik verplaatste wat glazen en een karaf van de keukenkastjes naar de plank (meer kastruimte yay!) en deed mijn verzameling blikken en andere tweedehands troepjes weg. Alleen van het geweldige vierkante theepotje kon ik geen afscheid nemen. De voorraadpotten verving ik door potten met een glazen deksel (had ik al in huis), ik was de zilverkleurige deksels een beetje zat, die staan nu in de kast. Ik kocht twee nieuwe dingen om mijn planken make-over af te maken, twee vaasjes en een plantje.

keuken-plankendetailIk draaide één van de schaaltjes om en gebruikte hem als een verhoging voor een melkkannetje, door een beetje met verschillende hoogtes te spelen maakte ik het geheel iets spannender om naar te kijken, ook vangt het schaaltje zo geen stof meer. Door een snijplank (hartvormig, van pt) achter de spulletjes te zetten wordt het meer een geheel, in plaats van wat losse dingen die bij elkaar staan.detail2Ik ben zo blij met dit hangplantje dat het bijna eng is haha, het maakt zo’n verschil! De blaadjes hebben de vorm van een hartje en ik vind de kleur erg mooi, aan de ene kant een zachtgroen en de andere kant paars. Er zitten zelfs mini bloemetjes in. Het is een rank plantje waardoor hij weinig ruimte in neemt, maar hij voegt echt wat toe. Don’t die on me, plantje!theepotje aanrechtHet aanrechtblad heb ik ook leger gemaakt, het afwasmiddel en de afwasborstels heb ik verplaatst naar het keukenkastje onder de gootsteen, die dingen zijn niet echt mooi om te zien en zo staan ze niet meer in het oog, het is een kleine moeite om ze even uit de kast te pakken bij het afwassen. De ronde plank draaide ik om, waardoor hij weer als nieuw lijkt, deze kant is glad afgewerkt wat een rustigere aanblik geeft. Tussenstand keuken: ongebruikte dingen -20, vaasjes +2. Tja, het blijft mijn zwakke punt, vaasjes.