Persoonlijk

Moodboard februari

moodboard-feb
De afgelopen maand ben ik een blijer meisje, want mijn winterdip is bijna voorbij. Ik kijk uit naar het voorjaar en mijn verhuizing. In het maandelijks moodboard maak ik een stilleven en vertel ik over de afgelopen tijd.

13 8 4 2 7 56 9Zo zijn er alweer twee maanden voorbij en is het nieuwe van het jaar er af. Gek hoe dat gaat. Ik zie altijd een beetje op tegen die eerste maanden, omdat het nog lang geen lente is en ik daar juist zo naar verlang. Ik kampte met een lichte winterdip, maar nu de dagen alweer wat lengen en de zon vaker door de wolken breekt kom ik weer een beetje uit mijn winterdip. Ik hoor de vogels ‘s ochtends fluiten en kan daar van genieten (nadat ik klaar ben met het vervloeken van de wekker).

Omdat ik het maken van het maandelijks moodboard al een paar maanden heb verzuimd, even een korte update: Ik vierde mijn verjaardag en werd goed verwent met handige dingen voor het nieuwe huis, zoals vaatwasblokjes en een tuinslang. Geniale cadeaus. Ik at me misselijk in een high tea, liet mijn wenkbrauwen tatoeëren, zag voor het eerst in tijden een sportschool van binnen en kocht een hanger met mijn nieuwe levens motto. Ik gleed uit over spiegelgladde wegen en krabde tienduizend keer mijn autoruiten. Ik ging op vloerenjacht voor het nieuwe huis en besprak voor de laatste keer de meerwerkopties. Toch een stopcontact extra?

Over een maand of vier kan ik misschien al verhuizen, het gaat zo snel. Voor die tijd wil ik zo veel mogelijk opruimen en dingen wegdoen. Wat kan een mens veel verzamelen in een paar jaar tijd. In mijn hoofd ben ik elke dag wel even bezig met het nieuwe huis, ik heb er zo ontzettend veel zin in, ik tel de dagen echt af. Ik heb hier altijd prima gewoond, maar nu er iets nieuws binnen handbereik ligt zie ik vooral de minpunten van dit huis, waardoor ik er met minder plezier woon. Ach, het maakt de voorpret extra groot denk ik dan maar.

Ook heel blij ben ik met alle lieve reacties op mijn plannen voor een nieuw Eenig Wonen! Ik had nooit verwacht dat ik hier zoveel reacties op zou krijgen, en allemaal positief. Dat doet me echt goed. Ik voel me nu blij en energiek als ik aan het bloggen ben of erover nadenk. Ik heb een boekje vol ideeën en kan niet wachten om deze uit te werken. Ik hoop dat ik binnenkort weer wat meer structuur kan aanbrengen, door weer op een vaste dag iets online te zetten.

Ik heb het gevoel dat dit jaar een goed jaar wordt. Ik probeer vaker ja te zeggen tegen dingen die ik eng vind en wil nieuwe dingen proberen. Dat resulteerde er de afgelopen maanden in dat ik een keer een proeflesje meedeed in de sportschool en in een vlaag van verstandsverbijstering en heus abonnement afsloot. Ik ben blij te melden dat ik inmiddels m’n yoga matje met mijn handen aan kan raken terwijl ik sta. Niet echt wereldschokkend maar ik merk dat het me goed doet om lichamelijk bezig te zijn, het laat me meer in het nu staan. Nog heel even tot de lente, ondertussen doe ik thuis alvast alsof het lente is, met okergele accessoires en door vaker bloemen neer te zetten.

Save