Persoonlijk

Moodboard januari

januari-moodboard
Op veel blogs vind je tegenwoordig een foto weekoverzicht.  Het is altijd leuk om zo een kijkje in het leven van andere mensen te nemen, maar het is niks voor mij. Ik heb natuurlijk wel instagram, maar ik maak niet zo gek veel foto’s van mezelf of van gebeurtenissen. Iets wat ik dit jaar graag wil doen op blog gebied is er meer persoonlijkheid in leggen. Dat deed ik laatst bijvoorbeeld door over mijn verjaardag te bloggen, in plaats van over slingers in huis, zoals ik eerder deed. Ik probeer manieren te bedenken waarop Éénig Wonen persoonlijker kan worden, zonder dat het een blog over mij wordt, want dat is zeker niet mijn bedoeling. Zo kwam ik op het idee van een maandelijks moodboard. Een manier waarop ik een kijkje in mijn leven kan geven, in een stijl die past bij mij en mijn blog. Een collage aan het begin van elke maand, over de afgelopen maand.

Maandelijks moodboard

Ik ben blij met dit idee, want het past bij mij. Ik neem geen foto’s van mijn eten, of wanneer ik bij vriendinnen ben, of wanneer ik in de trein zit, dat vind ik namelijk ontzettend ongemakkelijk. Met een moodboard per maand kan ik aan meerdere doelen werken; persoonlijker bloggen, leren stylen, leren om betere foto’s te maken en om hier een selectie uit te maken. Verder vind ik het fijn om terug te kijken op een maand, want de tijd vliegt zo snel. Ik vind het wel een beetje eng. Want hallo, ik kan echt niet stylen of hele mooie plaatjes samenstellen. Of überhaupt iets in fotografie vertalen zoals ik het in mijn hoofd voor me zie. Maar wie weet baart oefening ook hier kunst. We zullen het zien. Ik ben benieuwd wat jullie vinden van een maandelijks moodboard. Dit was januari 2015.

moodboard-januarimoodboard-januari-collage ♦ In januari vierde ik mijn 27e verjaardag, ik at gebak met oude taartvorkjes en kreeg de mini versie van de Kahler jubileums vaas. ♦ Ik begon met werken op de locatie waar we straks 1000 asielzoekers gaan opvangen, we leren elkaar kennen als team en wat heb ik geweldige collega’s. Alles is nieuw en dat kost energie, ook blijft er voor mijn gevoel zo weinig vrije tijd over. Maar de openheid naar elkaar en de hilarische humor maken het werk tot een feestje. ♦ Ik ben een koukleum en heb het deze maand zó koud gehad, de sjaal op de foto draag ik dan ook ontzettend veel! ♦ Ik gebruik dingen altijd in periodes, zo zijn er periodes dat ik maar één soort beleg op brood eet, of steeds naar één bepaalde ketting grijp, dat was deze maand het fijne nepgouden kettinkje dat ik ooit eens zelf samenstelde in een kralenwinkel. ♦’s Avonds vind ik het heerlijk om hete thee te drinken uit mijn nieuwe dubbelwandige glazen en om zoveel mogelijk kaarsjes aan te steken voor wat extra gezelligheid. Ik ben een kneuterige huismus and I love it.