Mijn Huis

Ik heb een nieuwe bank!

hoekbank
Toen ik voor het eerst op mezelf woonde kocht ik een tweezitsbank van Ikea die je weleens op mijn foto’s voorbij hebt zien komen. Alhoewel hij nog steeds mooi is wilde ik graag iets anders. Ik miste namelijk zitplek als ik bezoek over de vloer heb, en de woonkamer was nog zo leeg en kaal door de grote open ruimte. Ik zocht naar twee extra fauteuils of een hele nieuwe bank. Toen ik opzoek was naar een nieuw bed (die is inmiddels ook gevonden), zag ik ineens dé bank staan! Een prachtige grote hoekbank waar je makkelijk met vijf man op kan zitten, of ikzelf heerlijk languit!

hoekbankhoekbankhoekbankZoals ik al zei was ik eigenlijk op zoek naar een bed, want ik slaap nu nog op mijn eenpersoons ‘tienerbed’, waarvoor in de plaats binnenkort een tweepersoons boxspring komt! Bij Batjes Meubelen in Zwolle zag ik in een etalage ineens de meest prachtige bank ooit staan. Strak, geen losse kussens, een niet te hoge rugleuning en op hoge pootjes. De bank in de winkel was lichtbeige, maar ik koos voor een bruin/zwart gemêleerde stof. Als je dacht dat een kleur verf van een staaltje uitkiezen moeilijk was, zoek dan maar eens de kleur voor zo’n grote bank van een mini stofstaaltje. Tot aan het opstellen van de koopovereenkomst zat ik nog te twijfelen. Een bank verf je namelijk niet even over als het tegenvalt. Omdat de vorige bank veel lichter is, was ik bang dat deze bank misschien te donker uit zou vallen of dat ik erg moest wennen aan de grootte. Maar ik ben erg blij met de kleur en het formaat, hij past goed in de ruimte en het is ineens een stuk huiselijker, gezelliger. Ik heb nu een meer afgebakende zithoek en eethoek, in plaats van de grote ruimte eerst.

hoekbankbloemenkussenkussens bankfranje kussenkussens bankbloemenkussenOm het af te maken kocht ik van de week ook gelijk wat nieuwe kussentjes. Van de week ging ik een dagje shoppen in Groningen, een dag voor de bank kwam kocht ik twee kussens van velours. Het geweldige bloemenkussen was liefde op het eerste gezicht, hoe leuk zou die wel niet staan bij mijn bloemenschilderijen? Ik vond hem bij Woonn. Bij Sissy-Boy Homeland kocht ik het langwerpige oudroze kussen. Toen ik de bank in de winkel zag staan hadden ze daar ook twee van die langwerpige kussens op liggen, dat vond ik wel erg mooi staan omdat je zo nog een deel van de rugleuning ziet. Ik had er al één thuis. Omdat je deze vorm niet zo vaak ziet en de stofsoort hetzelfde is als van het bloemenkussen nam ik deze ook mee. Ik vind shoppen voor woondingen echt 10x leuker dan voor kleding :) Gisteren kocht ik ook nog het oudroze franje kussen, als vervanging van het hardroze kussen dat je op de foto’s van de bank nog ziet liggen. Het franjekussen komt van Kwantum, echt toevallig dat ik daar tegenaan liep (ik kom eigenlijk nooit bij Kwantum), de kleur is bijna precies hetzelfde als van het velours kussen!

hoekbankhoekbankNu de bank staat wil ik graag een nieuwe salontafel, dus dat is mijn volgende zoektocht! De tafel die ik nu heb kocht ik goedkoop bij de kringloop, maar was altijd al bedoeld als tijdelijke tafel. Eerst dacht ik altijd aan twee kleine losse tafeltjes, maar nu de bank staat denk ik toch dat dat te rommelig oogt. Ik wil graag een wat lagere, rechthoekige tafel. Ook de foto richel wil ik iets langer maken, in verhouding met de bank is hij nu wat te kort geworden.

raamradiatorombouwPipWat ik ook nog even wilde delen zijn mijn radiatorombouw en gordijn. Sinds kort heb ik een gordijn hangen, aan de andere kant komt er ook nog één. Ze zijn puur bedoeld voor de sier en kunnen niet dicht. Dit gordijn verbergt perfect de lelijke verwarmingsbuizen en het geeft de kamer een warmere uitstraling. Mijn broer maakte van een paar platen mdf zelf een radiator ombouw. Hier ben ik zó blij mee. Overal in huis heb ik van  die platte radiatoren, maar die in de woonkamer is zo’n afzichtelijk geval. Ik weet niet hoe mijn broer het doet, want hij heeft nog nooit een ombouw gemaakt, maar hij past perfect en is heel mooi afgewerkt. En natuurlijk veel goedkoper dan een kant en klaar ombouw van de bouwmarkt! Beetje bij beetje wordt de kamer steeds meer zoals ik het wil, echt heel erg fijn! Ik hoop dat Pip de bank een beetje heel laat, maar tot nu toe gaat het goed. Hij vindt het heerlijk om op schoot te liggen terwijl ik lekker languit lig. Van mij mag de winter wel komen, deze bank is er voor gemaakt om je knus in te nestelen!