Wonen

Nieuwe collecties van mooie merken

collecties-2015-voorjaar
Een nieuw jaar betekend nieuwe collecties! Ik selecteerde mijn favorieten uit de nieuwe collecties voor 2015 van H&M Home, Ikea, Ferm Living en House Doctor. Om bij weg te kwijlen. Als je van plan was om geen nieuwe dingen voor in huis te kopen, kijk dan niet verder. Je bent gewaarschuwd.

House doctor

house-doctor-1 house-doctor-2 house-doctor-3 house-doctor-4 house-doctor-5 house-doctor-favesHouse Doctor’s nieuwe lijn heet Secret Signatures. Producten met het gevoel van Scandinavisch design. Er wordt gebruik gemaakt van ingetogen kleuren, veel grijs- en groentinten, met her en der een gouden glimmertje en grafische details. Modern en strak, maar ook items die vintage lijken, zoals de lamp linksonder. Mijn favorieten zijn de vaas met een vleugje roze, waxinehouders met een gouden dip, het kastje bezaaid met driehoekjes, een oma lamp, een gaaf lijnenspel in een krantenbak en deze set van prachtige opbergdoosjes. Dit is zo slecht voor mijn wishlist jongens. Bekijk het magazine met nieuwe items van House Doctor hier.

IKEA

ikea-1ikea-4ikea-3ikea-6ikea-5ikea-7IKEA komt in februari met nieuwe producten, met name voor de slaapkamer. Er zijn nieuwe bedden en kasten. In maart volgen mooie producten voor planten, tuin en balkon. Ik ben vooral gek van het dekbedovertrek bovenaan, de lamp van papier die je in allerlei vormen kunt plooien, lampenkappen in wit en koper, die mooie patronen op de muur werpen en het mandje van wit metaal met een houten hengsel. Helemaal iets voor mij zijn de nieuwe plantenpotten met een ingebouwd waterreservoir zodat de planten automatisch water krijgen. De gieter lijkt me niet heel praktisch, maar het design is wel mooi. Er zijn nog veel meer nieuwe producten, maar deze sprongen er voor mij uit.

Ferm Living

ferm-living-1 ferm-living-2 ferm-living-3 fermliving-4 ferm-living-5 ferm-living-6Ferm Living heeft een nieuwe lente en zomer collectie. Gecharmeerd ben ik door de prachtige potten voor buiten, wauw, hier zou ik mijn balkon wel mee vol willen zetten, als ze niet zo allemachtig duur waren. Een leuke vondst vind ik de klimwanden voor planten in leuke vormen en kleuren. De gestempelde theedoek met donkerpaars, ik heb de laatste weken een obsessie voor dingen in deze kleur. Keukenspullen in messing, het nieuwe koper? Mooi en simpel vormgegeven zijn de hangers voor handdoeken en een toiletrol houder. Ook bestaat de collectie uit heel veel kussens. Ik houd van kussens. Voor nog meer prachtige plaatjes bekijk je hun online uitgave hier.

H&M Home

hm-home-1 hm-home-2 hm-home-3 hm-home-4 hm-home-5hm-home-collageBij H&M Home is de nieuwe lente collectie verkrijgbaar. Grijstinten, zachtroze en zachtgroen zetten hier de toon. Aangevuld met veel wit, goud en koper. In de collage een paar van mijn favorieten. Van een simpele gouden kandelaar tot een wollig kussen. Wat vind jij van deze nieuwe collecties? Staan er nieuwe items op je wishlist? Sorry! (Ik had je gewaarschuwd).