Persoonlijk

Ondertussen met het klussen #4

klussen4
Het einde van het klussen is nu echt in het zicht. Alles is geverfd, alle muren zijn behangen en bijna alle vloeren liggen erin! De afgelopen tijd stond dan ook vooral in het teken van behangplaksel, ondervloeren en kliklaminaat. Wat zo’n vloer met een ruimte doet is verbazingwekkend, het lijkt ineens geen bouwput meer, maar een echt huis! Als je benieuwd bent hoe het eruit ziet, kijk dan verder.

verven-muur-halDeze muur in de hal was van gasbeton, waardoor er veel gaatjes in zaten. Mijn vader had nog wat structuur over, dus ik besloot de muur met structuurverf te verven in plaats van te behangen. Het droogde vlekkerig op, waardoor het nog een keer geverfd moest worden. De grote vraag: wit of een kleurtje? In de winkel koos ik voor roze, want tja, waarom niet? Het is maar een kleine ruimte, waar ik een kleurtje juist wel leuk vind staan.

hal-geverfdslaapkamerDe eerste kamer waar we een vloer legden was de slaapkamer, daarna hadden we de smaak goed te pakken! In een paar dagen tijd legden we vloeren in alle slaapkamers, de gang en de keuken!

slaapkamer-2gang-voor-naDe achterwand van de gang werd behangen en de vloer werd gelegd. Wat een duidelijk verschil hè? Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe kaal en grijs alle ruimtes eruit zagen voordat we begonnen met klussen.

behangen-woonkamerOok een grote klus sinds de vorige ‘ondertussen met het klussen’ was het behangen van de woonkamer. Alle muren hier kregen een behangetje. Voor de langste muur koos ik een bloemenpatroon met roomwit en beige kleuren. In de muur tegenover deze muur zit de deur die naar de gang leidt en hier bevond zich eerder nog een deur en raam naar de slaapkamer, die we eerder al dichtmaakten. Dit dichtgemaakte gedeelte steekt een beetje uit. Dit wilde ik graag benadrukken met een behang in een ander kleurtje dan de rest van de muur, zodat het er echt een beetje uitspringt en ook om de lange witte muur te onderbreken. Ik koos hiervoor dezelfde kleur als de kleine muur tussen de hal en keuken in, om zo deze kleur terug te halen en er een geheel van te maken.

behangen-woonkamer2Voor de muur aan de andere kant van de woonkamer koos ik een wittige tint die ook in het bloemenbehang zit, het stuk wat dichtgemaakt is kreeg dezelfde taupe achtige kleur als de tussenmuur.

woonkamerDe vloer ligt al klaar om gelegd te worden in de woonkamer, dit gaan we aankomende zaterdag doen. Ik heb er wat hulptroepen voor geregeld. De andere vloeren heeft mijn broer allemaal gelegd, wat een bikkel. De vloer die in de woonkamer komt is minder makkelijk te leggen dan de vloeren in de slaapkamers. De hele lengte moet in één keer op maat gelegd worden en vast is vast. Even was ik zelfs bang dat ik een hele nieuwe vloer uit kon kiezen, maar met heel veel geduld is de vloer toch te leggen.

keukenIn de keuken ligt dezelfde vloer als degene die in de woonkamer komt. Als je nog eens een vloer bij Ikea haalt, raad ik aan geen Tundra te halen, maar Prärie is wél heel makkelijk te leggen. In de keuken hangen de knalroze rolgordijnen inmiddels ook, dat maakt het erg vrolijk! Ook de buffetkast staat op z’n plaats. Ik ben nog opzoek naar leuke nieuwe knopjes voor de deuren en lade. Op de ramen in de keuken komt nog plakplastic tegen de inkijk, aangezien de keuken aan de galerij ligt. Maar wat een plaatje is het al. Bijna helemaal af!

Keuken-bijna-afIn de keuken valt veel zonlicht binnen, dat maakt het heel mooi licht. Nu alleen nog plakplastic op de ramen. Vandaag wordt onder andere het gasfornuis gebracht, als die eenmaal staat is het écht af!

Nog twee vloeren te leggen en dan kunnen we aan de slag met het betere werk: inrichten! Dat betekent eerst vooral nog meubels in elkaar zetten, lampen, (rol)gordijnen en plankjes ophangen. En natuurlijk verhuisdozen inpakken, verhuizen en uitpakken! Ondertussen ben ik al een beetje aan het rondkijken in winkels, op marktplaats en kringloopwinkels naar nieuwe schatten voor thuis. Een leuk klusje :D

De vorige klusupdates op een rijtje: