Persoonlijk

Ondertussen met het klussen #5: Mijn verhuizing en inrichting!

mijn-huis
Al bijna drie weken blog ik vanuit mijn eigen huisje. Aan het begin van deze maand was het na maanden klussen eindelijk zover, ik ging in mijn appartement wonen. In de tussentijd heb ik heel wat dozen uitgepakt en alles zoveel mogelijk een plekje gegeven, dat valt nog niet mee. Maar wat iedereen zei is waar, na het klussen en verhuizen komt absoluut het leukste gedeelte: inrichten! Vandaag laat ik je de laatste loodjes wat betreft het klussen zien en dan het leukste gedeelte (al zeg ik het zelf), mijn interieur!

Klussen, de laatste loodjes.

voeren-leggengangkastjeverhuisdozenverhuiswagen De laatste grote klus was het leggen van de vloer in de woonkamer en hal. Verder waren er vooral kleine klusjes (die toch wel veel tijd kostten), zoals kasten en een tafel in elkaar zetten en heel veel dingen ophangen; plankjes, lampen, rolgordijnen, de puntjes op de i. En toen kwam het moment om de plastic tuinstoelen te vervangen voor echte meubels. Ik huurde een busje zodat we niet te vaak heen en weer hoefden te rijden en het grote verhuizen kon beginnen. En dat is een hele klus, alles vanuit mijn oude slaapkamer naar beneden halen, alles de bus in, rijden, alles de bus uit, de lift in, de lift uit, het huis in. En dat tien keer (eigenlijk nog vaker). Ik ben echt blij dat ik zoveel hulp heb gekregen tijdens het klussen en verhuizen, vooral mijn broer en ouders hebben ontzettend veel werk verricht. Ik kan nog niet eens een kastje in m’n eentje in elkaar zetten dus zonder hen had ik het echt niet gered. En toen was het tijd om er te gaan wonen!

Mijn inrichting (tot nu toe).

Dan nu het moment wat ik stiekem best een beetje spannend vind! Ik heb al heel veel foto’s gedeeld van het klussen, maar nu het dan bijna helemaal ‘af’ is het toch anders. Een kale ruimte zegt niet zoveel over iemand, maar een ingerichte ruimte wel! Nog niet alle kamers zijn zoals ik ze hebben wil, daarom heb ik van sommige kamers alleen detail foto’s gemaakt en van sommige ruimtes geen enkele foto! Die houd je nog te goed wanneer het verder klaar is. Nou, daar gaan we dan, ik hoop dat je van roze houdt! :)

slaapkamerDetails van mijn slaapkamer, ik heb een grijze boxspring bed op het oog maar wacht tot hij in de aanbieding is, dus nog geen overzichtsfoto. Het matzwarte bijzettafeltje vond ik op marktplaats en gebruik ik als nachtkastje. Ik vind de vorm ervan heel apart, met die spijlen. Hij lijkt op een designtafeltje, maar is het niet. De eerste weken hingen er alleen nog rolgordijnen waardoor ik steeds voor zeven uur wakker werd door het licht, maar gelukkig hangen er nu verduisterende gordijnen en is het heerlijk donker!

keuken1keuken2De keuken was al tijden de kamer die het meest ‘af’ was. Het was heerlijk om alles een mooi plekje te geven in mijn buffetkast. Al tijden verzamel ik allerlei servies bij kringlopen en rommelmarkten en het is leuk om ze nu eens uit de dozen te zien en echt te kunnen gebruiken. Een broodje eten van mijn gebloemde vintage borden met een lekker kitch gouden randje is echt zoveel leuker! Ik verving de houten deurknopjes voor leuke roze exemplaren die goed matchen bij de rest. Ik zoek nog een leuk kleedje voor bij het aanrecht en een mooie waterkoker en broodrooster. Die staan altijd in het zicht. Ik heb al heel wat winkels bezocht maar de keuze is niet reuze en het zijn nooit bij elkaar passende sets. En dat vind ik dus stom. Helemaal omdat er wel honderd soorten koffiezetapparaten zijn, maar ik drink geen koffie.

washokIn de bijkeuken staat mijn koel/vries combinatie, wasmachine en een stellingkast. Ik vind het heel prettig dat de wasmachine een eigen ruimte heeft, in plaats van dat hij in de keuken of badkamer moet staan. Daardoor had ik ruimte voor een handig plankje erboven. De mini-wasmachine kreeg ik cadeau en ik vind hem erg geinig staan!

toilet-doucheVoor de douche en het toilet koos ik voor koraalroze in combinatie met grijs. De zeeppompjes zijn van Hema en hebben de perfecte kleur. Boven het toilet heb ik een fotorichel opgehangen zodat ik wat kan variëren met decoratie en het toch iets gezelliger lijkt. Ik ben er nog niet tevreden mee, maar voor nu is het prima. Rechtsboven mijn badmat, ik vind het zo’n leuk patroon! In de douche mis ik wel wat ruimte om handdoeken en dergelijke te bewaren. Dat is het enige minpuntje wat ik kan bedenken, verder zijn de ruimtes prima! Als iemand hier nog tips voor heeft dan hoor ik het graag. Zo’n  kastje onder de wasbak zou ideaal zijn, maar die zijn me te duur.

gang2gang1In de hal heb ik een rode schoenenkast en een kapstok met bijpassend bankje van eikenhout. In de deur mijn sleutelbos met een houten huisje als hanger, die heeft mijn broer voor me gemaakt! En dan nu op naar de kamer waar ik erg blij mee ben, de woonkamer!

retrokastje1retro-kastje2retrokastjeretrokastjesretro-kastjesDeze twee kastjes komen bij kringloopwinkels vandaan en ik ben er helemaal gek op! Nieuwe tv-meubels vind ik eigenlijk nooit echt mooi, maar deze heeft wel wat. Het ladekastje komt uit Zweden, dat staat er tenminste op. Dat vind ik altijd leuk om te ontdekken, dat er ergens een naam, jaartal of iets dergelijks op staat. Ik ben altijd benieuwd bij wie de meubels vandaan komen, maar daar kom je helaas nooit achter!

kast-woonkamerDeze brocante kast heb ik al een aantal jaar en stond al die tijd opgeslagen bij mijn oma. Hij was ooit bedoeld voor de slaapkamer bij mijn ouders thuis, maar hij kon de trap niet op. Ik ben er nog steeds helemaal verliefd op. Het mooie houtsnijwerk, de kleur, dat er her en der wat verf af is. Echt een prachtig ding.

tafel2stoelen-eetkamerbloemen-schaalDe lamp boven de eettafel werpt prachtige patronen op de muren. Ik ben nog op zoek naar twee stoelen voor bij de eettafel, aan de linkerkant staat nu voor nood twee klapstoeltjes. Een paar spijlenstoelen lijken me wel mooi. Als ik geld teveel had zou ik een paar exemplaren van Eames kopen, maar helaas.

woonkamer-details3vensterbankvensterbank-boekenplankbank-woonkamerDe meeste tijd breng ik natuurlijk door in de woonkamer. Het is een heerlijk ruime kamer. De bank had ik nog, maar deze kamer zou heel goed een hoekbank kunnen hebben. Die staat dan ook zeker nog op mijn wishlist. De Eames die ik vorig jaar won op de woonbeurs heeft natuurlijk ook een prominente plek in de kamer, het is mijn droomstoel en ik zou er ooit best een aantal rond de eettafel willen hebben staan! Naast de bank hing ik een extra plank onder de vensterbank om zo een soort boekenkastje te creëren. Ik wilde hier eerst een ombouw maken, maar zo benut ik de ruimte beter. Om de radiator komt nog wel een ombouw.

Hema-fotorekjewoonkamer-details-2woonkamer-geheelwoonkamer-detailsbankstelDe eyecatcher in mijn kamer is het roze Perzische tapijt, dat nieuw is, maar oud lijkt. Het was een dure uitgave maar dit soort kleden vind ik al jaren prachtig, dus ik rekende hem snel af zonder al te veel naar het bedrag te kijken. Ik ben er echt ontzettend blij mee en vind het bijna zonde om er een salontafel op te zetten. Ik ben nog op zoek naar de perfecte salontafeltjes. Ik heb al een tafel voor nood bij een kringloop gehaald, daar moet nog een likje verf op.  Boven de bank een fotorichel van Ikea, die is ideaal. Ik vind het zonde om gaten te boren in de muren. Met zo’n smal plankje kan ik eindeloos schuiven en veranderen zonder dat er een boor aan te pas komt! Ik ben nog niet helemaal klaar met inrichten, ik ben gewend aan een mini slaapkamer waardoor ik veel kleine spulletjes heb, ik ben dus op zoek naar wat grotere items. Ook moet ik nog gordijnen uitzoeken. Ik woon er nog geen drie weken en ben al erg blij met hoe het eruit ziet, al is het nog niet helemaal af. Maar volgens mij is een huis nooit af. Ik houd er erg van om te schuiven en de decoratie te veranderen, dus ik ben nog wel even bezig. Het is heerlijk om een beetje in huis aan te rommelen en te snuffelen op marktplaats, bij de kringloop en woonwinkels. Je zou denken dat ik nu wel even klaar ben met klusjes in het huis, maar ik heb alweer een paar leuke behangetjes op het oog. Ik houd van retro, roze, brocante, design en kitsch. Een beetje van alles dus! Ik ben erg benieuwd wat je van mijn inrichting tot nu toe vindt!

Wat is er veel gebeurd sinds ik de sleutel kreeg! Dit was de laatste ‘ondertussen met het klussen’, al is het niet de laatste keer dat je mijn huis zal zien! Het lijkt me leuk om mijn interieur wat meer te betrekken op de blog.  Hieronder de vorige klusupdates op een rijtje: