Samenwerkingen

Ontspullen met mijnTafel

mijntafel
Zo voor de verhuizing had ik me voorgenomen om zoveel mogelijk te ontspullen, dingen weg te doen en te verkopen. Ik kwam er tijdens het opruimen achter dat ik vooral veel kleine interieuritems weg zou doen, vazen, servies, kandelaars en waxinelichtjes. Dingen die ik in de loop van de tijd heb verzameld, maar die ik nu niet meer zo mooi vind. Hoe verkoop je deze kleinere items het best? Ik probeerde mijnTafel uit, een winkelconcept waarbij je een verkoopplek huurt en je zelf winkeltje kunt spelen!

mijn-tafel-emmen mijntafel-winkel

Ontspullen met MijnTafel

Een aantal meubels heb ik verkocht via marktplaats, maar wat doe je met al die kleine spullen? Voor een paar euro vind ik het teveel werk om er een hele advertentie van te maken en de verkoop af te handelen. En een hele dag op een rommelmarkt zitten is ook niet zo aan mij besteed, ik loop er liever langs! Het concept van mijnTafel kende ik via een collega en het leek me altijd al eens leuk om zelf uit te proberen. Ik mailde met mijnTafel om te kijken of we konden samenwerken. Ik betaalde een week huur, maar mocht een hele maand gebruik maken van mijn verkoopplek. Wat was dit leuk! Je huurt een tafel en richt deze zelf in met je verkoopwaar. Je bepaalt zelf de prijs, die je op een sticker op het product plakt. Het voelt een beetje als winkeltje spelen. Eenmaal ingericht heb je er geen omkijken meer naar. Via de site kun je thuis bekijken wat je die dag allemaal hebt verkocht. Veel verkocht? Dan is het eens tijd om je verkoopplek aan te vullen met nieuwe spullen. Het personeel let op je tafel en verplaatst spullen zodat er geen lege plekken vallen in je tafel en alles er netjes uit blijft zien.

mijn-tafel-prijzen mijn-stelling

En verkoopt dat een beetje?

Het werkt behoorlijk verslavend, om je spullen te verkopen op deze manier. Ik vond steeds meer spullen die ik kon verkopen, als je eenmaal bezig bent denk je bij de meeste dingen ‘ach, dit kan ook wel weg’. Ik heb een maand dingen verkocht, daar zou ik zo nog een maand aan toe kunnen voegen, wat heb ik een boel in huis gehaald! Dat ruimt dus lekker op, kijk wel uit dat je geen nieuwe spulletjes koopt bij de andere tafels ;)Er is voor ieder wat wils en elke week is er iets anders te koop.

In totaal heb ik 96 spullen in de verkoop gezet en daarvan heb ik 37 items verkocht. Elke week krijg je uitbetaald. In totaal verdiende ik €120,- Ik had vooral veel kleine prijsjes. Er waren dagen waarop ik niets verkocht maar op de beste dag verkocht ik voor €20,-. Een tip is om een goede balans te vinden tussen koopjes en duurdere items waarmee je de huurprijs er met een paar verkopen uithaalt. Een tafel delen met meerdere mensen, is ook een idee om kosten te besparen. Als ik mijnTafel niet had geprobeerd had ik deze spullen naar de kringloop gebracht, nu heb ik er een zakcentje aan verdiend, dat ik ga gebruiken voor mijn nieuwe huis. Opruimen en ontspullen was nog nooit zo leuk!

mijn-tafel-stellingen vazen mijn-tafel-winkel

Meer over het mijnTafel concept

mijnTafel is een concept uit Finland, waar het helemaal hot is, ik denk dat we van dit concept nog veel gaan horen in Nederland. In de winkel staan heel veel verkoopplekken, van tafels tot vitrinekasten, die elk apart te huren zijn. Ik zie het als een kringloop-plus. Je kunt er net zo lekker snuffelen en schatzoeken, maar het is veel netter en vaak kun je in één oogopslag zien welke tafels je interessant vindt. Er zijn mensen die er ware etalages van maken, een gezellig rommeltje, of mensen waarvan de hobby duidelijk het verzamelen van jaren 70 vazen is. Er is heel veel variatie, van kleding en verzorgingsproducten tot oud servies . Voornamelijk tweedehandsspullen, maar ook zelfgemaakte en nieuwe artikelen, bijvoorbeeld van webshops. Ook is er plek voor grotere spullen zoals meubels. Wat niet verkocht wordt kan geschonken worden, dan komen de spullen op goede doelen tafels, elk halfjaar is er een ander goed doel, het gaat om stichtingen zonder winstoogmerk zoals de voedselbank, dierenambulance of een hospice.  Een tafel huur je voor €25 per week bij meerdere weken huur. mijnTafel heeft meerdere winkels door heel Nederland, er zit er vast ook één bij jou in de buurt!

Save