Open planken in de keuken

open-planken-keukens
Al een tijd verzamel ik plaatjes van open planken in keukens. Planken staan wat ruimtelijker dan keukenkastjes en ik vind het ook gezelliger staan. Je geeft je keuken meer sfeer door je mooiste servies en voorraadpotten te laten zien. Ik maakte dan ook snel het besluit om één keukenkastje uit mijn keuken te verwijderen en daarvoor in de plaats planken op te hangen. Wat inspiratie kan ik daarbij wel gebruiken en ik dacht jij misschien ook!

Klik op de foto’s voor de bron.

houten-planken-keukenkeukenplankplank-in-keukenplanken-in-de-keukenkeukenplank-servieskeuken-met-plankenkeuken-met-open-plankenkeuken-plankenkeukenplankenopen-plank-keukenplank-aan-keukenmuurplankjes-keukenservies-op-plankenplanken-aan-de-muurplanken-keukenopen-planken-keukenwandplank-keukenwitte-planken-keukenmuur-planken-keukenmuur-planken-hout-keukenHet is natuurlijk heel handig om de meeste keukenspullen kwijt te kunnen in kastjes waar ze uit het zicht staan, maar sommige dingen zijn zo mooi dat je ze wel wilt laten zien. Planken in de keuken zijn daar ideaal voor! Stal je favoriete kookboeken, glaswerk en servies uit. Of dingen die je regelmatig gebruikt, zoals een theepot of pepermolen. Zo geef je de keuken wat eigens.

9 Reacties

 • 07/01/2013 - 08:06 | Permalink

  Wat een hoop inspiratie!

 • 07/01/2013 - 08:27 | Permalink

  Ik ben gek op mooi servies, dus vind planken dan ook fantastisch. Waarom zou je al je mooie spulletjes in kasten verstoppen? Ook glazen weckpotten met daarin pasta/rijst etc. vind ik mooi om op planken te zetten. Mooie inspiratiefoto’s! :)

  • 07/01/2013 - 08:47 | Permalink

   Oja weckpotten vind ik ook erg leuk, maar soms gaan ze zo lastig open, dus ik denk dat ik andere voorraadpotten kies.

 • 07/01/2013 - 14:45 | Permalink

  Ik heb zelf ook planken boven mijn aanrecht, wegens gebrek aan keukenkastjes. Ik vind het niet alleen veel praktischer maar het staat inderdaad ook een stuk leuker! Helaas heb ik nogal veel spullen dus bij mij ziet het er niet zo mooi uit als op bovenstaande foto’s, haha! Maar het heeft potentie mocht ik een keer een opruimbui hebben ;)

 • 08/01/2013 - 12:07 | Permalink

  Ik vind het zelf erg leuk staan, mits je het een beetje geordend houdt (anders is het gelijk zo rommelig). Ik heb ook op mijn kamer 2 ‘keukenplanken’ (tja, studentenkamer en al mijn keukenspulletjes passen niet in de keuken) met weckpotten met voorraad. Overigens heb ik vintage weckpotten die meer dan 50 jaar oud zijn, die hebben nog een andere sluiting (eerder een soort deksel) en gaan juist heel makkelijk open!

  Enig nadeel is wel dat het erg snel gaat stoffen.. ik heb daarom maar bij de action een soort swiffer ding gehaald en die haal ik er elke week even doorheen.

  • 08/01/2013 - 22:14 | Permalink

   Oh jouw planken vind ik erg mooi, ik zat er nog aan te denken om ze ook in deze post te verwerken, maar ik wilde eerst je toestemming vragen en daar was het al een beetje te laat voor! Vooral de bovenste plank met weegschaal, kookboeken en die voorraadpotten vind ik geweldig! :D

 • 09/01/2013 - 09:31 | Permalink

  Mooie plaatjes. Alleen, wat mij altijd tegenhoud…. is dat het dan zo snel stoffig of vet wordt en je dus veeel vaker moet schoonmaken. (Is niet echt mijn hobby ;-).)

 • 10/01/2013 - 22:58 | Permalink

  Van die open planken vind ik echt gezelligheid geven in een keuken/huis! Helaas ook wel snel een rommetje haha

 • 18/01/2013 - 15:15 | Permalink

  Ik heb ontzettend veel planken in mijn keuken, ik gebruik mijn keukenkastjes liever als voorraad opslag en heb een boekenkast voor mijn servies en planken voor blikken en glazen potten. Leuke inspiratie dit, want ik ben altijd bezig om mijn planken er leuker uit te laten zien.

 • Reacties zijn uitgeschakeld.