Huishouden & Organizing Wonen

Organizing: boeken

boeken-organizen
Boeken maken van een huis een thuis, hoor je weleens. Het is altijd leuk om bij mensen thuis een kijkje te nemen in de boekenkast, want boeken zeggen iets over je interesses. Zelf huur ik meestal boeken bij de bieb. Erg veel heb ik er daardoor niet in mijn bezit, maar het lijkt me heerlijk om een hele verzameling te hebben. Boeken moet je ook ergens kwijt, bijvoorbeeld in een boekenkast, maar er zijn nog veel meer manieren, die ik graag aan je laat zien!

Klik op de foto’s voor de bron.

Boekenkast, maar dan anders

boekenmuurGeef een andere draai aan de boekenkast door een hele muur te gebruiken!
boeken-sorteren-op-kleurSorteer je boeken op kleur, voor een visueel aantrekkelijker resultaat.

gekafte-boekenboeken-kaftenGeef de omslag van je boeken een andere uitstraling door ze te kaften met effen of patroon papier.

boeken-plankenboekenkastEen verticale boekenkast is handig als je niet al te veel boeken hebt en is weer eens wat anders dan een gewone boekenkast.

Stapelgek

boeken-stapel-als-tafelpotenboeken-als-tafeltjeboeken-stapelMaak stapels van je boeken en gebruik ze als plankenhouders, bijzettafeltje of nachtkastje.

boeken-stapeltjesboeken-opgestapeldboeken-bewaren-stapelboeken-opruimen-stapelsBoeken stapels kunnen ook heel decoratief staan. Leg ze gewoon in het zicht!

Stel tentoon

boeken-rekjekookboeken-op-richelfotorichel-boekenOp pronkrekken, fotorichels en bordenrekken stel je de mooiste boeken tentoon

boeken-tentoonstellenboeken-muurFotorichels over de hele lengte van de muur integreren je boeken in het interieur en maken kunst overbodig.

ophangen-tijdschriftEen leuke manier om je tijdschriften te showen; hang ze over een kledinghanger!

Zoals je kunt zien zijn boeken op veel meer manieren te bewaren en uit te stallen dan rechtop in een boekenkast. Laat je creativiteit de loop en kijk eens met andere ogen naar je boeken. Misschien is een stapeltje boeken op tafel zo gek nog niet? Hoe bewaar jij je boeken?