Huishouden & Organizing

Organizing: schoonmaakmiddelen

schoonmaakmiddelen-organizen
Schoonmaakmiddelen, doekjes, sprays; iedereen heeft ze in huis, maar hoe ruim je ze nu het beste op? Schoonmaakbenodigdheden worden vaak in een keukenkastje neergezet, zonder er verder bij na te denken. Je kunt het jezelf een stuk gemakkelijker maken om de juiste schoonmaakmiddelen te vinden wanneer je ze nodig hebt met de volgende opberg ideeën.

Klik op de foto’s voor de bron.

Stapelen

schoonmaakmiddelen-opstapelenschoonmaakmiddelen-opbergenSpuitflacons en sprays zijn hoog, maak gebruik van de ruimte naast de flacons met een extra mandje.

Draaien

draaiplateaus- schoonmaakmiddelschoonmaakmiddelenMet draaiplateaus hoef je nooit meer achterin je kastje te grijpen naar een bepaald middel, even draaien en het staat vooraan!

Hangen

sprayflacons-aan-stangschoonmaak benodigdheden- opbergenHang spuitflacons met de hendel aan een stang, daardoor heb je eronder meer ruimte om dingen neer te zetten.

Sorteren

schoonmaakmiddelen-sorterenschoonmaak-benodigdheden-opruimenschoonmaakmiddelen-bewarenopbergmandjesschoonmaak-mandSorteer je schoonmaakmiddelen en benodigdheden op basis van de ruimte waarin je ze gebruikt, of op hun functie. Zet ze bij elkaar in een mand en label deze. Zet in een draagbare mand de schoonmaakbenodigdheden die je het meest gebruikt, zo heb je alles in één keer bij de hand.

Aan de deur

slim-bewaren-van-schoonmaakmiddelenschoonmaakmiddelen-in-schoenenzakschoonmaakmiddelen-aan-deurAls het kan kun je veel ruimte besparen met een ophangsysteem aan de binnenkant van een deur. Gebruik speciaal hiervoor gemaakte houders of heel simpel; een schoenenzak.

Het ideaalplaatje

schoonmaakmiddel-kastschoonmaak-kastHet meest ideaal is het natuurlijk als je de ruimte hebt voor een speciale kast waarin je al je schoonmaakbenodigdheden kunt opbergen! Vanaf nu sorteer je je schoonmaakmiddelen, stapel je ze op, hang je spuitflacons aan een stang, zet je de middelen op een draaiend plateau, hang je een houder aan de binnenkant van een deur of reserveer je een hele kast voor je schoonmaakbenodigdheden!