Huishouden & Organizing

Organizing: tijdschriften

organizing-tijdschriften
Tijdschriften lezen is één van mijn favoriete bezigheden. Vooral voor het slapen gaan vind ik het fijn om even wat artikelen te lezen. Een boek kan ik soms moeilijk wegleggen waardoor je tot midden in de nacht op blijft, maar bij tijdschriften kun je zo stoppen en een andere keer weer verder gaan. Sommige tijdschriften gooi ik weg nadat ik er dingen uit heb gehaald die ik wil bewaren, zoals een recept. Andere tijdschriften bewaar ik omdat er te veel leuks in staat, zoals woontijdschriften, die ik eigenlijk allemaal bewaar. Ze zijn altijd leuk om door te bladeren en om inspiratie uit te halen. Verzamelen is leuk, maar op een gegeven moment krijg je hele stapels en waar laat je die? Ik laat je verschillende manieren zien om tijdschriften te bewaren.

Klik op de foto’s voor de bron.

Geef tijdschriften een eigen plek

tijdschriften-opruimentijdschriften-mandtijdschriftentijdschriften-bewarentijdschriften-opgeruimdmagazine-rektijdschriften-rektijdschriften-richelGeef tijdschriften een eigen plekje zodat ze niet door het hele huis rondslingeren. Zoek een mooie mand of doos die past bij je inrichting, bijvoorbeeld eentje van draad of riet en bewaar daar je favoriete tijdschriften in. Of kijk bij de kringloop naar een echte ouderwetse lectuurbak (hier zijn ook veel moderne varianten van te krijgen). Ook kun je tijdschriften opbergen in een mooie tas, ze opgerold bewaren in een wijnrek of stel ze tentoon op speciale tijdschriftenrekken of op fotorichels. Zo’n tijdschriftenrek kun je bijvoorbeeld kopen bij Hema.

Hang je tijdschriften op

tijdschrift-houder-draadtijdschriften-rekjetijdschriften-opgehangentijdschrift-gaatjesboardtijdschriften-laddertijdschriften-ophangentijdschriften-bewaar-systeemtijdschriften-organizentijdschriften-organizing-bewarenHang de mooiste tijdschriften op, hang ze om een stang die normaal gebruikt wordt om keukengerei aan te hangen of om een gordijnroede. Maak zelf een houder van draad, gebruik gaatjesboard en snelbinders om een eigen ophangsysteem te maken. Over de treden van een ladder kun je tijdschriften hangen en ze zo onderdeel uit laten maken van je interieur. Tussen knijpkleerhangers (bedoeld voor rokken) kun je tijdschriften vastklemmen om ze zo op te hangen. Ook erg mooi zijn de meer verfijnde kleerhangers van draad.

Opstapelen

tijdshriften-bewaren-opruimentijdschriften-stapel-decoratietijdschriften-boekenkasttijdschriften-decoratietijdschriften-bewaren-riemtijdschriften-handig-bewarenTijdschriften op stapels leggen is misschien wel de meest gebruikte manier om magazines op te ruimen. Het is handig omdat de tijdschriften in het zicht liggen dus je kunt gelijk zien welk nummer je nog eens wilt lezen. Maak nette stapels per titel en leg ze in een boekenkast. Of gebruik een stapel tijdschriften als decoratie, zorg dat het bovenste tijdschrift een mooie cover heeft die past bij de rest van de omgeving. Gebruik een klein stapeltje als een soort plateau of dienblad om weer andere decoraties op te zetten, waardoor de tijdschriften onderdeel worden van een stilleven. Houdt ze makkelijk bij elkaar door er een mooie riem omheen te doen. Of maak een plankje met kleine wieltjes eronder om de tijdschriften op te bewaren, zo kun je ze makkelijk aan de kant schuiven om te stofzuigen bijvoorbeeld, dit lijkt me erg handig.