Persoonlijk

Oui Paris

parijs
Vorige week was ik vier dagen in Parijs met mijn moeder. De eerste keer dat we samen op reis gingen en dat gaan we zeker vaker doen! Voordat ik op vakantie ging had ik graag vooruit willen werken voor de blog, maar ik de laatste tijd was het nogal druk, met een nieuwe baan en veel overwerk lukte het gewoon niet! Gelukkig heb ik nu wat meer tijd nu de opstart op mijn werk geweest is. Ik was er dan ook wel aan toe om er even tussenuit te gaan. Ik wil graag wat vakantiefoto’s delen. Ik houd zelf niet van ellenlange fotoalbums en maakte een selectie van 25 foto’s.

sacre coeurparijs-boottochtschaduwbrug parijsparijs crepeeiffeltorenWe begonnen de vier dagen, (of eigenlijk 2,5 dag door de heen en terugreis) bij de Sacré Coeur, een geweldig mooi gebouw waarvoor je flink wat trappen op moet, maar eenmaal buiten adem heb je wel een prachtig uitzicht over Parijs. We aten natuurlijk een crêpe, en maakten een boottocht over de Seine. Daarbij vaarden we langs alle bekende bouwwerken, ook zagen we voor het eerst de Eiffeltoren vanaf de boot. Dan weet je zeker dat je in Parijs bent :P

balkon parijsmusee d'orsayparijs-klok-orsayparijs-klok-d'orsayslotjesbrugparijs-slotjesWe bezochten museé D’orsay, je mocht geen foto’s maken van de kunstwerken, maar een foto van deze klok kon ik niet weerstaan. Je ziet hem ook aan de buitenkant van het gebouw, maar van binnen zie je pas hoe groot hij eigenlijk is. Aan veel bruggen over de Seine hingen liefdes slotjes, je maakt met je geliefde een slot vast aan de brug en gooit het sleuteltje in het water, hoe romantisch? Niet echt, want iedereen doet het. Wat ik dan wel weer komisch vond was de slimme man die slotjes verkocht op de brug. Zo’n brug vol sloten ziet er wel erg mooi uit en de gedachte erachter is natuurlijk heel lief.

arc de triomphetuinen parijsparijs-tuinparijs-ijszweefmolenparijs-zweefmolen2De bekende Arc de Triomphe was zoveel groter dan ik dacht, echt een enorm bouwwerk, heel indrukwekkend. Eromheen ligt een enorme rotonde waar twaalf straten op uitkomen waardoor het er erg druk is qua verkeer. Het was heerlijk weer toen we in Parijs waren, steeds rond de 25 graden, alleen de laatste ochtend voor vertrek was er een klein buitje, daar hebben we echt geluk mee gehad. We hebben van de zon genoten in Jardin des Tuileries, een groot park dat grenst aan het Louvre. Door het hele park stonden groene stoeltjes die je kon gebruiken, ideaal! We hebben veel lekkere schepijsjes gegeten en waagden een ritje in een zweefmolen.

parijs-straatverkoperparijs-lafayetteparijs-samenparijs-straateiffeltoren parijseiffeltoreneiffeltoren bij nachtOveral zie je veel straatverkopers die mini Eiffeltorentjes verkopen aan de toeristen. (en nee,  ik kon het ook niet laten om een Eiffel sleutelhanger te kopen haha). We gingen naar het enorme winkelcentrum Galeries Lafayette, met een prachtige koepel. Er was ook een speciaal ‘Maison’ gebouw, vol met woonwinkels. Helaas aan de hele dure kant, maar wel mooi om te zien allemaal. We hebben heel wat afgelopen door de straten van Parijs, het is echt een grote stad, we hebben eigenlijk maar een klein stukje gezien. Voor vertrek kochten we heerlijk broodjes en wierpen we een laatste blik op de Eiffeltoren. Als het donker is gaan er om het uur duizenden lampjes knipperen, echt magisch om te zien!

Natuurlijk maakten we veel selfies, maar omdat mijn moeder op alle foto’s staat en zij liever niet op het internet wil staan heb ik deze achterwege gelaten. Het was echt heel gezellig om samen op vakantie te gaan, iets moois om aan terug te kunnen denken! Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft of heeft gehad. Nu nog even genieten van het goede weer voordat we weer met plaids op de bank gaan hangen (al is dat ook best fijn).