Persoonlijk

Welkom Pip!

pip
Mag ik je even voorstellen aan mijn nieuwe harige huisgenootje? Al van kinds af aan was er maar één ding dat ik echt graag wilde en dat was een kat, maar het kon niet, want mijn broer is allergisch. Wat was ik jaloers op vriendinnetjes die wel een kat hadden! Toen ik mijn appartement kreeg toegewezen moest er dan ook wel vroeg of laat een kat in huis komen. Ik keek al een tijdje op sites van dierenasiels, maar de meeste katten hadden een een huis nodig waarbij ze ook naar buiten konden. Dat is op vier hoog wat lastig. Gelukkig stond in de beschrijving van deze rode lieverd dat hij prima kan leven als binnenkat. Afgelopen vrijdag ging ik kijken en gisteren haalde ik hem op. Welkom Pip! als je gek bent op kattenfoto’s, kijk dan verder :)

kat1kat9kat10Het eerste uurtje verstopte hij zich onder een kastje in de gang. Dat had ik wel verwacht, hartstikke eng zo’n nieuwe plek, helemaal als je een tijdje in een klein hokje hebt gezeten! Gelukkig kwam hij er al snel onder weg. Pip ligt graag op de kringloopstoelen onder de tafel, ook lekker veilig én zacht!

kat8kat7kat6kat4kat14kat13Naast mij op de bank is het ook lekker liggen, vanaf de bank kan hij ook naar buiten kijken, er is altijd wat te zien met mensen die hun honden uitlaten. De camera vindt hij erg interessant, hij kijkt vaak recht in de lens! Fotogeniek beestje :)

kat3kat11kat15kat16kat2kat17Ik heb altijd al een zwak gehad voor rode katten, wat een geluk dat ik Pip zag op de site van de dierenbescherming, ik wist niet hoe snel ik hem moest reserveren. Dat ik een uur moest rijden om hem op te halen maakte me niets uit. Hij werd omschreven als terughoudend, maar al na een uurtje kwam hij naast me op de bank liggen. Speeltjes met geluid zijn eng, maar het muisje met veren is al een grote hit. Deze lieve knuffel heeft een baas gevonden hoor! Net als alle katten is een kartonnen doos het einde. Ik ben ontzettend blij met mijn rode katertje, het is ineens een stuk gezelliger in huis!