Mijn Huis

Rond is zeg maar echt mijn ding

rond-is-mijn-ding
Ik ben gek op vaasjes, op bijzettafeltjes en op lampen en allemaal zijn ze rond. Want rond is zeg maar echt mijn ding. Daar ben ik gaandeweg achter gekomen, ineens moesten mijn rechthoekige eettafel en salontafel plaats maken voor ronde varianten. Waar ik veel blijer van word. Ik kijk graag naar ronde vormen in het interieur en besloot om alles wat rond is op de foto te zetten om mijn liefde voor rond te delen.

ronde-bijzettafeltjeslamp-slaapkamer eettafel-rond knopjes-kast kleed-kastje rozet muur hanglamp spiegel-rond nachtkastje dromenvangerfotorichel rond-tafeltje vaasjes vazen pip

Ik heb dus iets met ronde vormen, het is zachter, organisch. Ik zal niet snel een rechthoekige vaas, een vierkante tafel of een strakke lamp kopen. Daar loop ik voorbij, het vangt mijn blik niet. Maar rond heeft een geheimzinnige aantrekkingskracht op mij. Al mijn tafels zijn rond, al mijn lampen hebben ronde vormen. En als iets er niet in het rond is, zoals kasten, dan nog val ik op de ronde greepjes. In een vlaag van verstandsverbijstering schilderde ik een jaar geleden ook een cirkel op de muur in mijn gang (waar ik nu allang weer op uitgekeken ben). Ik ben niet de enige met een tic voor rond, zelfs kater Pip verkiest een ronde mand boven alle andere slaapplekjes in huis. Heb jij ook echt een ding voor een bepaalde vorm in je interieur?

Save