Wat kun je met...

Wat kun je met… behang

wat-kun-je-met-behang
Er zijn heel wat muren behangen in mijn huis. Afgelopen weekend kreeg een muur in de hal nog een vers behangetje. Ik ben best wel fan van behang, omdat je met verf niet zulke ingewikkelde patronen kunt maken en op papier alles mogelijk is. Als je muur eenmaal behangen is houd je vaak nog wel een flink stuk behang over. Ik bewaar die extra rollen altijd omdat behang zich erg goed leent voor creatieve projecten. Ik verzamelde creatieve ideeën met behang in de hoofdrol.

Klik op de foto’s voor de bron.

Op of aan de muur

doorlopend-behangbehang-aan-plafondbehang-patchworkbehang-mixbehang-combinerenbehang-patroon-uitsnijdenbehang-paneelbehang-strookbehang-panelenDenk verder dan de muur, laat het behang van je muur bijvoorbeeld doorlopen over je bureau of behang eens een plafond in plaats van de muur. Met verschillende behangetjes kun je een patchwork muur maken of combineer banen van verschillende patronen naast elkaar. Met zo’n behang mix maak je een heel eigen ontwerp. Snijd patronen uit voor een speels effect. Behang panelen als je wel behang wilt, maar niet vast wilt zitten aan het patroon. een paneel is makkelijk te verplaatsen en er zit zo weer een nieuw behang op als je op het oude bent uitgekeken.

Op meubels en andere voorwerpen

behang-onder-glazen-tafelbehang-onder-glasbehang-tafelloperbehang-een-kastjebehangen-ladekastbehangen-kastjebinnenkant-kast-behangbinnenkant-kast-behangenbehang-binnenkant-kastladebehang-creatieve-ideeenbehang-inlijsten-fotolijstenbehang-inlijstenbehang-canvas-kunstbehang-kunstbehang-dierbehang-silhouette-bedbehang-om-plankenbehang-om-blikjesbehangen-tafeltjesbehangen-traptredenbehang-lampenkapbehang-ordnersHeb je een tafel met glasplaat? Met een baan behang onder de glasplaat verandert je glazen tafel elke keer makkelijk van uiterlijk. Tijdens een feestje kun je een rol behang gebruiken als tafelloper, of knip er placemats uit. Meubels kun je opleuken door ze van een behangetje te voorzien, gebruik één soort behang of geef alle laden en deurtjes een ander motief. Behalve de buitenkant van kasten te behangen, kun je ook de binnenkant behangen, zoals de achterwand of lades. Dat is een leuke verrassing als je de kastdeuren open doet! Gebruik stukjes behang als passe-partout voor foto’s of lijst het behang zelf in als kunstvorm. Behang canvassen voor een 3D effect. Gebruik het behang als silhouet, zoals een behang dier of een hoofdeind van behang achter je bed. Je kunt eigenlijk van alles behangen, van planken en tafeltjes tot lampen en zelfs de trap. Door voorwerpen of meubels te behangen kun je het behang van de muur op een subtiele manier herhalen in de ruimte en daarmee het patroon versterken.