Wat kun je met...

Wat kun je met… blikken

wat-kun-je-met-blikken
Ik eet eigenlijk nooit iets uit blik, maar ik wil het bijna gaan doen na het zien van alle mooi DIY projecten met blikken op internet. Blikken zijn net als glazen potten erg geschikt om te hergebruiken. Dit kan je heel simpel houden door slechts het label eraf te weken en het blik zo te gebruiken. Blik is mooi van zichzelf, maar je kunt ook een stapje verder gaan en het blik bewerken met bijvoorbeeld verf. Handig als pennenbakje, plantenpot en nog veel meer!

Klik op de foto’s voor de bron.

Blikken voor buiten

blikken-planten-pottenkruidenpotten-blikblikken-plantenhangerblik-kant-plantenblikblikken-hyacintgedeukte-blikken-vaastouw-om-blikblik-kruidenVerzamel blikken van verschillende formaten en verf ze in verschillende kleuren, zet bij elkaar als een leuke set planten potten. Verf de onderkant met schoolbordverf en schrijf er met een krijtje op wat voor soort kruid in het blik groeit. Met een simpel kanten randje lijkt een kaal blik ineens heel lieflijk, deuk de blikken een beetje in voor het verven voor een bijzonder effect. Omwikkel met touw of hang er simpelweg een label aan en je blik verandert van afval in een plantenpot.

Blikken voor binnen

blik-lamplantaarns-bliklantaarn-van-blikblik-lantaarnkaars-in-blikblik-half-geverfdwashitape-blik-tapenzwarte-blikkenblikken-dip-dyeblikken-opbergerkrijtverf-blikblik-versierdpastel-vaasjes-blikkenblikken-vaasErg creatief is een lampenkap gemaakt van een blik. Blikken doen het goed als lantaarns, spijker er gaatjes in waardoor het licht van een kaarsje mooie patronen maakt of smelt kaarsvet in een blik en maak zo je eigen kaars. Blikken zijn handig om dingen in te bewaren en zeer geschikt als pennenbakje. Dip een blik voor de helft in verf, omwikkel met washi tape, verf egaal zwart of dip dye in pastelkleuren. Een blik versier je snel door er patroonpapier of behang omheen te wikkelen. Met jute en broches wordt een gewoon blik ineens heel chique. Verf een aantal blikken in dezelfde kleur en bind aan elkaar met touw, zo wordt het een leuke samengestelde vaas!