Wat kun je met...

Wat kun je met… cupcake vormpjes

cupcake
Nadat ik mijn cupcake slinger had gemaakt bedacht ik dat er vast nog veel meer dingen waren die je zou kunnen doen met cupcake vormpjes, afgezien van er cupcakes in bakken natuurlijk! Een zoektocht in het wereld wijde web maakte me snel duidelijk dat er inderdaad véél meer te doen is met deze papieren bakvormpjes.

Slingers

Leuk de boel op met zelfgemaakte slingers van cupcake vormpjes! Klik op de foto om gelijk naar de site te gaan waarop het idee te vinden is, met uitleg hoe je het zelf kunt maken.

1IMG_3616Deze slinger maakte ik zelf, door om en om cupcake vormpjes aan een draad te rijgen.

cupcake-vormpjes-slingerDeze slinger maak je door cupcake vormpjes plat te duwen en dubbel te vouwen over een draad.

slinger-cupcake-vormpjesDeze pom pom achtige slinger maak je door de cupcake vormpjes dubbel te vouwen en een aantal aan elkaar vast te plakken.

lichtsnoer-cupcake-vormjesGebruik de vormpjes als lampenkapjes om je kerstverlichting! Zorg wel dat je erbij blijft zolang de lampjes branden i.v.m. brandgevaar.

Decoratie

pomMaak een decoratieve bloembol van cupcake vormpjes, met behulp van een piepschuimen bal en kopspelden.

pompomOngeveer hetzelfde idee als hierboven, deze keer niet met spelden, maar met lijm.

bloem-van-cupcake-vormpjesMaak een bloemetje dat nooit verwelkt met cupcake vormpjes.

cupcake-vormpjes-pompomDeze bloem kost iets meer tijd om te maken, maar je krijgt dan ook een fantastisch resultaat!

ds_diy_paper_chandelier_litLijm cupcake vormpjes op een rijstpapieren bollamp en geef je lamp een make-over.

cupcake-vormpjes-kunstMaak je eigen kunstzinnige schilderij van platgevouwen cupcake vormpjes die je doormidden knipt en dakpansgewijs opplakt.

cupcake-kunstNog een manier om zelf een kunstwerk voor aan de muur te maken.

kaart-ideeMaak een simpel, maar lief kaartje.

Handig!

cupcake-vorm-ijsGebruik een cupcake vormpje als lekbakje voor onder het ijsje van kinderen. Steek simpelweg het stokje door het midden.

cupcake-vorm-bakjesGebruik een cupcake vormpje als bakje om snoepjes in te doen, of om andere kleine dingen in te bewaren zoals paperclips.

cupcake-vorm-kaarsGebruik de vormpjes als waxine licht houdertje, ideaal voor een feestje. Let wel weer op met brandgevaar.

jampot-cupcake-vormGebruik een cupcake vormpje als deksel over potjes. Het is ook een leuke versiering om bijvoorbeeld je eigen gemaakte jam cadeau te doen.

drinken-cupcake-vormpjeGebruik een vormpje om je glas te beschermen tegen ongewenste insecten. Ideaal met het warme weer nu!

Cupcake vormpjes zijn behoorlijk multi-functioneel! Ik ben echt verbaasd dat je met een paar simpele papieren bakvormpjes een gave lamp kunt maken of mooie bloemen, en hoe handig is het idee om een vormpje te gebruiken om je drinken vlieg-vrij te houden? Ik was er niet opgekomen. Wat vind jij het leukste of handigste wat je kunt doen met cupcake vormpjes, of heb je nog een ander geniaal idee?