Gang & hal Wat kun je met...

Wat kun je met… de trap

wat kun je met de trap
Ik denk dat veel mensen weinig aandacht schenken aan hun trap, maar je kunt er veel leuke en creatieve dingen mee doen. Met verf, behang, tegels of hout kun je de trap een heel ander uiterlijk geven. Ben jij toe aan wat verandering voor je trap? Kijk dan verder voor verschillende ideeën om je trap op te leuken.

Klik op de foto’s voor de bron.

Trap van verschillende materialen

betonnen-traptrap-betonhouten-traphouten-traptredenAls je bent uitgekeken op je trap kun je er aan denken om hem een totaal ander uiterlijk te geven. Bekleed de treden met hout of laat er een laagje beton overheen maken (of gebruik betonverf).

Behang de trap

bloemen-trap-behangtrap-loper-behangtrap-behangenBehang is niet alleen geschikt om je muren mee op te fleuren, je kunt ook de trap behangen. Geef elke trede een ander behangetje of maak een loper van behang. Je moet het behang wel goed aflakken om beschadigingen te voorkomen.

Verf de trap

kleur-je-trapOmbre-traptrap-kunstpiano-trappatroon-traptrap-met-patroonMisschien wel de makkelijkste manier om je trap te veranderen, verf hem! Hier kun je ontzettend veel kanten mee op. Geef de hele trap één kleur die er lekker uitspringt. Maak een ombre effect door elke trede van licht naar donker te verven. Laat een kunstenaar zich uitleven op je trap, of maak zelf een patroon door bepaalde delen af te plakken. Een geinig idee vind ik de piano trap.

Voeg tekst of nummers toe

tekst-trapkrijtbordverf-traptrap-nummerennummers-trapJe kunt een mooie tekst of een gedichtje op je traptreden verven, gebruik krijtbordverf zodat je elke keer weer iets anders op kunt schrijven. Niet zo’n fan van tekst maar wel van getallen? Nummer dan je traptreden.

Betegel de trap

mozaiek-traptegels-traptegels-traptredentrap-betegelenJe kunt je trap ook betegelen, helemaal of alleen de voorzijde of bovenkant van de treden. Van mozaïek tot vierkante tegels, het is maar net wat je leuk vindt.

Trap lopers

geverfde-trap-loperloper-traploper-trap-verftrap-loper-geverfdloper-hout-trapJe kunt een traploper nemen van tapijt, maar daar houd ik niet zo van, dus ik laat je de meer moderne versie zien. Geverfde traplopers. Je geeft simpelweg het midden van de trap een ander kleurtje, zodat het effect van een loper wordt bereikt. Je kunt ook een omgekeerde loper maken, dan verf je alleen de zijkanten van de treden en laat je het midden vrij. Dit is vooral mooi bij een houten trap.