Wat kun je met...

Wat kun je met… het plafond

wat-kun-je-met-plafonds
Over je plafond hoef je eigenlijk niet na te denken, strak en wit zoals gebruikelijk. Maar dat hoeft niet! Er zijn heel veel mogelijkheden voor plafonds. Heb jij weleens gedacht aan een plafond van beton, een behangen plafond of één van sloophout? Creatieve ideeën voor het plafond.

 

Klik op de foto’s voor de bron.

Betonnen plafonds

plafond-van-betonbeton-plafondVoor een industriële look kies je voor een plafond van beton. Ik wist niet dat het een optie was maar in het juiste interieur kan een betonnen plafond heel gaaf staan denk ik!

Spiegel plafonds

spiegel-plafondspiegelend-pafondplafond-met-spiegelsBij een spiegelend plafond komt waarschijnlijk het woord ‘ordinair’ in je op. Bij mij in ieder geval wel. Maar bovenstaande interieurs laten zien dat een spiegel aan het plafond ook heel chique kan staan.

Houten plafonds

plafond-hout plafond-hout-schootjesplafond-lattensloophout-plafondEen schrootjes plafond klinkt ouderwets, maar het houtwerk kan veel warmte brengen in je huis. Als je ze wit verft, geef je de schrootjes een nieuw leven en lijken ze ineens heel modern! Onderaan een stoer plafond van sloophout.

Balken plafonds

puntdak-balken-plafond houten-balken-plafondbalken-plafondwitte-balken-plafondBalken plafonds zijn prachtig! Ze zien er rustiek uit en geven veel sfeer aan een ruimte. Zelfs een kale kamer krijgt sfeer met een balken plafond. Mooi in de originele houtkleur, maar ook wit geverfd een plaatje. Van smalle balkjes tot halve boomstammen, het kan allemaal.

Plafonds met een kleurtje

geverfd-plafond kleur-plafondplafond-kleur-geverfdDoorgaans zijn plafonds wit en verf je de muren in een kleurtje. Maar dat kan ook andersom! Houd de muren wit en geef juist het plafond een gedurfde kleur. Een gekleurd plafond trekt zeker de aandacht. Wel iets minder geschikt voor lage plafonds, zeker met een donkere kleur, omdat het de ruimte kleiner laat lijken.

Behangen plafonds

behangen-plafondbehang-aan-plafondNet als bij de geverfde plafonds kun je met behang ook omdenken, behang niet de muren maar juist het plafond. Gedurfd, maar het geeft een leuk effect. Een behangen plafond lijkt me heel geschikt voor in een kinderkamer!

Plafonds met ornamenten

plafond-ornamentornament-plafondornamentaal-plafondMijn persoonlijke favoriet: plafonds met ornamenten. Sierlijk, romantisch en een misschien een heel klein beetje kitsch. Ik ben er gek op. Helaas zijn ze alleen te vinden in oude huizen, maar bij de bouwmarkt kun je ook plafond ornamenten en sierlijsten van gips of piepschuim kopen waarmee je het effect van een echt ornamentaal plafond kunt nabootsen.