Wat kun je met...

Wat kun je met… lege flessen

wat-kun-je-met-flessen
Geef lege flessen een tweede leven door ze te hergebruiken. Versier flessen met verf of andere materialen en gebruik ze als vaasje, kandelaar, plantenpot of lamp. Er zijn heel veel leuke dingen te doen met lege flessen, dus laat het bezoekje aan de glasbak maar achterwege!

Klik op de foto’s voor de bron.

Flessen lampen

fleslampflessen-lamplampenkap-fleslampen-flessenGeef lege flessen een tweede leven als lamp. Gebruik een fles als lampenvoet of maak een kroonluchter van een hele verzameling flessen. Je kunt er alle kanten mee op, ouderwets met een kapje of modern met gekleurde snoeren.

Fles als plantenpot of vaas

fles-plantenplantenpot-van-flessenvaasjes-lege-flessenflessen-mobiel-bloemen

flessen-krijtverfflessen-vaasjesflessen-vervenSnijd de bovenkant van flessen af en maak er een plantenpot van, of laat de flessen heel en gebruik ze als vaasjes voor bloemen. Mooi zonder er iets aan te doen, maar je kunt de ‘vaasjes’ ook eerst verven.

Flessen versieren

dip-dye-flesfles-vaasjesflessen-versierenfles-vaaslege-flessen-versierenkrijtbordverf-flessenflessen-draadflessen-omwikkelen-met-draadFlessen kun je op allerlei manieren versieren met verf, dip ze in verf of schilder er een patroon op. Beplak met decoratief washi tape of omwikkel ze met draad. Daarna kun je ze neerzetten voor de sier, of gebruiken als vaasjes.

Andere ideeën

TordBoontje-Transglass_1armbanden-om-flesflessen-kandelaarSnijd het glas voor een heel ander uiterlijk, gebruik een fles als houder voor je armbanden of gebruik ze als kaarsenhouder. Misschien wil je niet altijd flessen in huis hebben staan, maar voor een feestje is het een hele leuke en goedkope oplossing om te decoreren, door flessen te gebruiken als vaasjes of kandelaars. Ook met lege glazen potten kun je heel veel doen.