Wat kun je met...

Wat kun je met… lege glazen potten

watkunjemetlegepotten
Lege glazen potten horen in de glasbak maar je kunt ze ook bewaren en zelf  hergebruiken voor iets anders. Sommige jampotten bijvoorbeeld hebben een mooie vorm, waardoor ze heel geschikt zijn als bijvoorbeeld pennenbakje. Laat je glazen pot zoals hij is of leuk hem op met verf. Gebruik ze als vaasje, om dingen in te bewaren en wat al niet meer. Kijk verder om te zien wat je nog meer kunt doen met je glazen potten.

Klik op de foto’s voor de bron.

Praktische potten

bewaren in jampottendrinkeninlegepotcake in een lege potglazen pot organizejam pottenlamp van lege pottenkruiden in lege glazen potideeen met glazen pottenlege glazen potten vervennaaisetje glazen potspaarpot zelf makenGebruik je lege potten als bewaarpotje, als drinkglas (leuk voor een tuinfeestje bijvoorbeeld), als dessertpotje; ook leuk om weg te geven, zo’n cake in een potje! Maak een gaatje in het deksel en stop er draad of cadeaulint in, gebruik een lege pot om groenten in te maken, of om je eigengemaakte jam in te bewaren. Schrijf er met een glasstift op wat er in zit. Maak er een lamp van. Bewaar er je kruiden of voorraad rijst in, verf het deksel met schoolbordverf. Op een feestje presenteer je het bestek leuk in een glazen pot, verf de binnenkant van de pot en gebruik als pennenbakje, maak er een mini naaisetje van of plak een beeldje op het deksel en gebruik als spaarpot voor je droomreis.

Prachtige potten

vaasjes, kanten potlege pot als vaaspotjes gehaaktgehaakte potjeslantaarns van lege pottenkaars in glazen potdrijfkaarsinpotglitterpotglazen pot vervenbeeldjes op glazen potfoto's in lege potVersier je lege potjes met kant en gebruik ze als mini vaasjes, of gebruik één grote pot voor een heel boeket. Als je kunt haken staat het erg leuk om een jasje om een pot te haken. Maak met draad een hendel aan een aantal potjes en gebruik ze als lantarentjes in de zomer. Smelt er kaarsvet in en maak zo je eigen kaars of vul met water en laat er een drijfkaarsje in drijven. Voorzie je pot van een laagje lijm en dip hem in glitter, verf de buitenkant of plak een geinig diertje op het deksel. Ook kun je een lege glazen pot gebruiken als een soort fotolijst, door er simpelweg een foto in te doen. Lege glazen potjes zijn echt handig om te bewaren, ze zijn stevig, je kunt zien wat er in zit en zijn ideaal voor het bewaren al je ditjes en datjes.